Gege

Kicsi, de egyre erősebb a Toshiba minimeghajtója

Növelte a hordozható elektronikus eszközökbe szánt kisméretű meghajtó tárolókapacitását a Toshiba.

Az adattároló eszközöket gyártó részleg szóvivője bejelentette, hogy az 1,8 colos merevlemezek közül a 20 és 40 GB-os modellt módosították. A hordozható MP3-lejátszókban használatos merevlemez nagyon hasonló a laptopokból ismert 2,5 colos meghajtókhoz; ugyanúgy hitelkártya méretű, de vékonyabb és könnyebb.

Kisebb méreténél és tömegénél fogva az 1,8 colos meghajtók jó eséllyel szerepelhetnek például az Apple iPodjában, PDA kéziszámítógépekben, kézi GPS készülékekben és miniatűr laptopokban. A 20 és 40 GB-os meghajtók tovább bővítik a Toshiba 1,8 colos modellpalettáját, melynek tagjai eddig 5, 10, 15, illetve 30 GB-os méretben voltak kaphatók. Az új 20 GB-os meghajtó egy korábbi verziót vált fel.

"A Toshiba továbbra is épít az 1,8 colos termékvonalra, hogy olyan nagykapacitású meghajtókat állítson elő, melyeken a felhasználó mindent tárolhat, a digitális zenétől kezdve a prezentációkon át a videófilmig" - mondta Amy Dalphy, a Toshiba merevelmez-részlegének igazgatója. A növekvő kereslet miatt a vállalat gyártási kapacitását is folyamatosan növeli.

A majdnem két éve, 2002 januárjában bejelentett 1,8 colos merevlemez-családnak azonban riválisa akadt: a Hitachi, mely szintén kisméretű meghajtókkal rukkolt elő, de ezek még nem érték el a 30 GB-os kapacitást. A Dell 15 és 20 GB-os Hitachi meghajtókkal szereli az új, Digital Jukebox névre hallgató MP3-lejátszóját.

Ezalatt még kisebb meghajtók is megjelentek. A Startup Cornice 1 colos, 1,5 GB kapacitású merevlemezzel rukkolt elő, és elmondásuk szerint tucatnyi cég jelezte már felhasználási szándékát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!