JohnnyCage

Népszerűek a Seagate notebook merevlemezei

Néhány hónappal azután, hogy a társaság ismét belépett a mobil merevlemezek piacára, a társaság termékei máris igen népszerűek vezető notebook gyártók körében.

A Seagate Technology 1997-ben lépett ki a notebook merevlemezek piacáról, mivel több egyéb ok mellett a társaság nem rendelkezett olyan kimagasló technológiával, amely lehetővé tette volna a cég számára a jelentős piaci részesedés megszerzését.

A világ legnagyobb merevlemez gyártója azonban a visszavonulás ellenére is kitartó fejlesztőmunkát folytatott a területen, amelynek eredményeképpen a cég az idei év második negyedének végén újult erővel, és innovatív, új megoldásokkal léphetett ismét a piacra. A Seagate a Momentus notebook merevlemez sorozat kiadása óta eltelt 5 hónapban összesen mintegy 312 ezer darabot adott el a készülékből.

"A Seagate fejlett gyártástechnológiája, és korszerű szemlélete lehetővé tette, hogy az új Momentus merevlemezek rövid idő alatt komoly sikereket érjenek el ezen a dinamikusan növekvő, ígéretes piacon" - mondta John Donovan, a TrendFocus egyik elemzője. Az új, 5400-as percenkénti fordulatszámú meghajtó sorozat az elmúlt néhány hónapban többek között az ACER, Dell, HP, Fujitsu - Siemens, Legend, és NEC Computers gyártók notebookjaiba is bekerült.

A Seagate a jövő év közepére 10 százalékos piaci részesedést szeretne elérni a notebook merevlemezek szegmensében. Az idei év második negyedében a szegmenst a Hitachi Global Storage Technologies vezette több, mint 50 százalékos részesedéssel. A második Toshiba 32, a harmadik Fujitsu pedig 15 százalék részesedéssel rendelkezett az időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!