Spencer

Széles szolgáltatási körű külső WD merevlemez

A Western Digital egy olyan vadonatúj külső merevlemezzel rukkolt elő, melynek speciális bővítőhelyeibe nyolc különböző fajta memóriakártyát lehet behelyezni.

A Media Center névre keresztelt eszköz a gyártó többi külső merevlemezéhez hasonlóan többek közt egygombnyomásos biztonsági mentés készítés funkcióval is rendelkezik. A Western Digital újdonságának érdekessége, hogy akár USB 2.0 (Universal Serial Bus) hubként is használható. Az eszköz első és hátsó részén is találhatók USB csatlakozók, valamint említésre méltó, hogy két FireWire port is fellelhető a Media Centeren.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a multifunkciós külső merevlemez várhatóan még idén meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban. Az online és hagyományos kereskedésekben egyaránt megvásárolható Media Center 250 GB adattároló kapacitású változatáért 399 dollárt, vagyis mintegy 82 ezer forintot kell fizetni. A Western Digital munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy a Media Centert nem csak személyi számítógépekhez lehet csatlakoztatni, hanem egyéb fogyasztói elektronikus eszközökhoz is, így például többek közt digitális fényképezőgépekhez és hordozható digitális zenelejátszókhoz.

Azt vettük észre, hogy a felhasználók részéről manapság egyre nagyobb igény mutatkozik a nagy teljesítményű, nagy tárolókapacitású, all-in-one külső adattároló megoldások iránt - nyilatkozta Richard Rutledge, a Western Digital marketing részlegének alelnöke. Rutledge elmondta, hogy a Media Centert elsőként a napokban Las Vegas-ban kezdődő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.

A piackutató cégek alátámasztják Rutledge szavait. Az IDC szerint, míg az elmúlt esztendőben 3,5 millió darab külső 3,5 colos méretű merevlemez került forgalomba, addig az idei esztendőben várhatóan már több mint 5 millió ilyen winchester talál majd gazdára világszerte. 2004-ben egyébként előreláthatólag összesen mintegy 200 millió darab 3,5 colos merevlemezt fognak eladni a gyártók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!