Spencer

2,5 colos, SAS interfészes új Fujitsu merevlemezek

A Fujitsu Computer Products of America újabb mérföldkőhöz érkezett az adattároló rendszerek, illetve szerver számítógépek piacára szánt kis fizikai méretekkel rendelkező merevlemezek fejlesztése kapcsán.

A San Jose-i (Kalifornia) székhelyű vállalat munkatársai bejelentették, hogy elkészült a Fujitsu első 2,5 colos méretű, SAS (Serial Attached SCSI) interfészű merevlemeze, melynek tesztelését a Hewlett-Packard nemrégiben már meg is kezdte. A Fujitsu szerint az újgenerációs merevlemezek révén minden korábbinál nagyobb adatsűrűségű adattároló rendszerek és szerverek gyárthatók. A 73,5 GB kapacitással rendelkező új merevlemezek egyébként körülbelül harmad akkora helyet foglalnak, mint az adattároló megoldások esetében manapság széles körben használatos 3,5 colos hagyományos winchesterek.

A Hewlett-Packard a Fujitsu újgenerációs merevlemezeiből egy-egy adattároló rendszerbe több tucatot, vagy akár több száz darabot is beépíthet, ily módon pedig a vállalati szegmensben népszerű új termékeket dobhat piacra. A Fujitsu munkatársai utaltak arra, hogy az új 2,5 colos winchesterek nem csak a speciális adattároló rendszerek, hanem a hagyományos szerverek piacán is nagy népszerűségre számíthatnak, azzal kapcsolatban azonban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy az újdonságok pontosan mikor, illetve milyen áron jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

"A Fujitsu piacvezető szeretne lenni a kis fizikai méretekkel rendelkező, SAS interfészes merevlemezek piacán, ebben pedig nem kis segítséget nyújt számára legfontosabb technológiai partnere, a Hewlett-Packard. A Fujitsu és a Hewlett-Packard felismerték az ebben a piaci szegmensben rejlő nagyon komoly lehetőségeket" - nyilatkozta Mike Chenery, a Fujitsu terméktervezési részlegének alelnöke. Chenery elmondta, hogy a most bejelentett új merevlemezek nem csak kis méretük, hanem nagy teljesítményük miatt is figyelmet érdemelnek, hiszen esetükben 300 MB/s-os maximális adatátviteli sebességről beszélhetünk. Hasonló specifikációjú winchestert jelentett be egyébként a közelmúltban a Seagate is, mely gyártó valamikor a jövő esztendőben kezdi meg ezen újdonsága kereskedelmi forgalmazását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!