Berta Sándor

Mégis Németországban marad az Infineon?

Minden valószínűség szerint a jövőben is németországi székhelyű vállalat lesz az Infineon.

Az év elején és közben még számos hír szólt arról, hogy a nagy félvezetőgyártó cég, amely főleg memóriagyártóként vált ismertté, esetleg más európai vagy ázsiai országba teszi át a székhelyét. Korábban felmerült a szomszédos Svájc neve is. A legfrissebb hírek szerint azonban a költözésre csak kevés esély van, bár a hivatalos állásfoglalás szerint még semmi sem dőlt el. Így tehát az Infineonnál az év végén derül ki, hogy Németországban marad-e a társaság, vagy esetleg más államban telepedik le.

A maradás mellett szólnak azok az ígéretek, miszerint egy új autópálya-csatlakozást és egy üzemi óvodát kap a cég, valamint az, hogy a környező egyetemek a jövőben nagyobb támogatást nyújtanának a távozást fontolgató vállalatnak.

Az Infineon korábban azért akarta elhagyni Münchent és egyúttal Bajorországot, mert túlzottan magasnak találta az adókat. A Reuters hírügynökség adatai szerint például az 1999-2000-es üzleti évben az Infineon több százmillió euróval magasabb adót fizetett, mint például a francia-olasz ST Microelectronics. Az Infineon maradásra bírása most már csak a bajor szövetségi tartományon múlik és ha ez megvalósul, akkor az AMD második drezdai gyárának felépítése mellett ez lehet az idei legjobb hír a német információtechnológiai iparnak, hiszen a munkahelyteremtés mellett a munkahely-megmaradás előnyeit Bajorországban sem kell túlzottan ecsetelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!