JohnnyCage

Tajvani DRAM gyártókkal tárgyal az Infineon

A német Siemens félvezetőgyártó leányvállalata korábban a japán Toshiba-val készült széleskörű együttműködési szerződést kötni. Mivel azonban a Toshiba DRAM részlegét a Micron megvásárolta, az Infineon Technologies most tajvani partnereket keres.

A legfrissebb hírek szerint a memóriagyártó Infineon Technologies három tajvani DRAM gyártóval folytat megbeszéléseket egy esetleges piaci együttműködésről. Az összefogásra a memóriapiac válsága miatt lenne szükség, a társaságok együttes erővel könnyebben átvészelhetnék a nehéz időszakot.

Ulrich Schumacher, az Infineon Technologies vezérigazgatója egy interjúban elmondta, a társaság jelenleg a Winbond Technology-val, a Mosel Vitelic-kel, valamint a Nanya Technology-val folytat megbeszéléseket, de a partner szerzése igazából nem kritikus fontosságú a cég számára. "Mint a legalacsonyabb gyártási költséggel működő gyártó, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy egyedül is talpon maradjunk" - mondta a vezető. Schumacher szerint az összefogással a társaság 15-ről 20 százalékra növelhetné DRAM piaci részesedését 2002-ben, ezért lenne fontos egy partner szerzése.

Mint ismeretes, az Infineon Toshiba-val folytatott megbeszélései a héten értek véget, amikor a japán gyártó eladta DRAM részlegét az amerikai memóriagyártó Micron Technology-nak.

Schumacher elmondta, hogy a DRAM piacon jelenleg javulás tapasztalható, nem lehet azonban tudni, hogy mindez az árak tartós stabilizálódását jelenti, vagy a növekedés csak a karácsonyi szezonnak tudható be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    héj, ralfsummaher hol vagy? az apád benne van a hírekben! :)