JohnnyCage

240 millió dollárt fektet az Infineon kínai közösvállalkozásába

Európa második legnagyobb chipgyártója a dinamikusan növekedő kínai memóriapiacból szeretne nagyobb részesedéshez jutni azzal a közösvállalkozással, amelybe a társaság az elkövetkező 5 év folyamán 240 millió dollárt kíván fektetni.

Az Infineon hétfői bejelentése szerint a társaság egy olyan közösvállalkozást kíván létrehozni Kínában, amely memóriachipek teszteségét és összeszerelését fogja végezni az országban. A helyszín egyáltalán nem véltetlen, hiszen Kína az utóbbi időben a világ egyik legnagyobb IT piacává vált, és jelenleg is rendkívül lendületes fejlődést, növekedést mutat.

A müncheni székhelyű társaság jelenleg a szerződéses chipgyártó Semiconductor Manufacturing International Corporation-nel (SMIC) áll szerződésben a kínai piacon, amelynek keretében az utóbbi társaság memóriachipeket gyárt az Infineon számára Shanghai-ban.

Az Infineon célja, hogy a kínai DRAM memóriapiac mintegy 40 százalékát megszerezze a közeljövőben, derült ki a társaság közleményéből.

Az új közösvállalkozás lehetővé fogja tenni az Infineon számára a memóriachip magok kínai tokozását, és tesztelését, amely jelentősen növeli a társaság tevékenységének hatékonyságát az ázsiai régióban. A Suzhou-ban (Jiangsu tartomány, Kína) épülő gyár és tesztüzem az Infineon, valamint a China-Singapore Suzhou Industrial Park Venture (CVSC) közösvállalkozása lesz.

A két társaság az elkövetkező tíz évben mintegy 1 milliárd dollárt kíván fektetni a vállalkozásba. A gyár építése októberben kezdődik, a tömegtermelés megkezdése pedig 2005 elejére várható. Az új üzem mintegy ezer munkahelyet teremt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!