JohnnyCage

Infineon: Visszaesés a kommunikációs chipek piacán

A német Infineon Technologies elsősorban a telekommunikációs chipek piacának visszaesését okolja a társaság meglehetősen gyenge 2001 negyedik negyedéves eredményéért.

Bár az elmúlt év utolsó negyedében a DRAM memóriachipek ára jelentősen emelkedett, és a karácsonyi szezon következtében a kereslet is jelentős mértékű növekedést mutatott, mindez nem tudta kompenzálni a vezetékes kommunikációs chipek piacán végbement jelentős visszaeséseket.

Az elemzők szerint az Infineon memória üzletágának 2001 negyedik negyedévi eredménye is azt mutatja, hogy a DRAM ipar előtt még mindig hosszú út áll, mire a szegmens újból nyereségessé válik. A társaság memória részlegének elmúlt negyedévi bevétele 285 millió euró volt, ami a megelőző, harmadik negyedévhez képest 18 százalékos növekedés, az egy évvel korábbi időszaknál viszont mintegy 43 százalékkal rosszabb. Az Infineon teljes bevétele 2001 utolsó negyedévében 5 százalékkal maradt el a megelőző három hónap eredményétől. Mindez az egy évvel korábbi időszakhoz képest azonban már 38 százalékos bevételbeli visszaesést jelent.

A német chipgyártó az időszak alatt mintegy 331 millió euró veszteséget halmozott fel, ami még az előző három hónapos időszak 280 millió eurós veszteségét is felülmúlja. Az Infineon a rendkívül gyenge eredményekért elsősorban a folymatos, kiélezett árversenyt, illetve a kereslet drasztikus visszaesését okolja.

A folyamatosan növekvő DRAM memóriaárak a jelenlegi negyedévben várhatóan komoly bevételnövekedést fognak eredményezni a társaság számára, és az Infineon vezetői a közelmúltban már némi javulást véltek felfedezni a mobilkommunikációs chipek piacán is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!