Spencer

A HP betör a televíziós készülékek piacára

A Hewlett-Packard a Dell és a Gateway példáját követve meg kíván jelenni a folyadékkristályos kijelzővel szerelt televíziós készülékek piacán.

Jim McDonnell, a Hewlett-Packard Personal Systems Group eladási és marketing részlegének alelnöke elmondta, hogy cége a jövőben nem csak vadonatúj LCD TV-ket, hanem emellett plazmatelevíziókat, illetve projektoros TV-t is piacra fog dobni, vagyis elmondható, hogy a többi nagy és neves számítógépgyártó céghez hasonlóan a Hewlett-Packard is nyit a fogyasztói elektronikus eszközök piaca felé. Ez számunkra egy nagyon izgalmas új piaci szegmens - mondta McDonnell.

McDonnell elmondta, hogy a Hewlett-Packard számára lényegében minden technológiai feltétel adott ahhoz, hogy megjelenhessen az LCD televíziók piacán, hiszen ezen új termékek és a vállalat által immár jó ideje forgalmazott számítógépes LCD monitorok között nem sok különbség van. A fő különbség egyébként konkrétan a video áramkörökben rejlik, illetve abban, hogy az LCD televíziók értelemszerűen nagyobb képátlóval rendelkeznek, mint az LCD monitorok. McDonnell egyébként utalt arra, hogy a számítógépes piacon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nagy méretű LCD monitorok, olyannyira, hogy ezen kijelzőket a Hewlett-Packard a notebook piacon is mihamarabb meg kívánja honosítani.

Elmondása szerint a Hewlett-Packardtól a jövőben olyan hordozható számítógépekre lehet számítani, melyek 18 colos, vagy akár 20 colos képátlójú LCD-vel lesznek felvértezve. Ezek a számítógépek egyébként már leginkább csak nevükben lesznek hordozhatók, hiszen méretük és tömegük révén a legtöbb esetben nem hagyják majd el az irodákat, vagy az otthonok nappaliját.

McDonnell azzal kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy a Hewlett-Packard pontosan mikor kezdi meg vadonatúj televíziós készülékei kereskedelmi forgalmazását, annyit azonban elárult, hogy ezen új termékek a jövő év elején megrendezendő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon nagy valószínűséggel már megtekinthetők lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!