JohnnyCage

Az Intel bezárja szórakoztatóelektronikai részlegét

A chipóriás Intel leállítja szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó részlegét. A lépés annak a tervnek a része, amely keretében a társaság a jövőben újból kizárólag chipgyártással kíván foglalkozni.

A társaság a napokban hivatalosan is megerősítette azt az értesülést, hogy a Connected Products részleg, amely ezidáig digitális kamerákat, zenelejátszókat, és játékokat gyártott, felszámolásra kerül. A legyártott termékek egy ideig még kaphatóak lesznek a boltokban, mivel a teljes készlet csak 2002 első felében ürül majd ki, új eszközök azonban már nem készülnek.

- Ez az üzletág nem felelt meg a hosszútávú növekedést illető elvárásainknak - mondta az Intel egyik szóvivője. A szórakoztatóelektronikai eszközök gyártásának leállítása mellett a társaság nem adja ki azt a Web Tablet Internet eszközt sem, amely a januári Consumer Electronics Show kiállításon került bemutatásra. Az Intel vezetői azonban azt hangsúlyozzák, hogy a társaság továbbra is gyártani fogja az otthoni hálózati eszközöket, amelyek egy másik részleghez tartoznak.

A szórakoztatóelektronikai cikkek nem az egyetlen termékek, amelyek gyártását az Intel leállított az éven. A társaság még 1998-ben kezdett terjeszkedni különböző új üzletágakban, és számos területen, mint például a kéziszámítógép-chipek piacán, sikert is aratott. Több olyan szegmens is akad azonban, amelyben az óriáscég eredményei messze elmaradtak a várakozásoktól.

A Connected Products Részleg munkatársai egy programban fognak résztvenni, amely keretében a chipgyártó munkát ajánl számukra egy másik részlegnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • R Schumacher #6
    Jó-jó elismerem elszaladt velem a ló egy kicsit... (nem is kicsit). Bocsi mindenkitől!
  • MaDFoX #5
    Kár értük, kicsit drágák voltak ugyan, de aranyosak...
  • dewdew #3
    Marhara orulok, hogy az osszes processzorokat erinto cikk utan R Schumacher-nek koszonhetoen olvashatok ilyen szavakat, hogy: fasz, kurva, geci, stb.

    ALLJAL LE OREG JO, MERT ELRONTOD MAS EMBEREK SZORAKOZASAT!!!

    Sajnos az oldal megiteleset is nagyban befolyasolja a hozzaszolok "magatartasa", es sokkal szivesebben olvasnam az emberek velemenyet, ha R.Sch. is normalisan, karomkodas nelkul hozza tudna szolni.

    KisSchumi! Mindenki tudja, hogy neked a szobadban Intelhivoknek osszeeszkabalt kegyhely talalhato, de attol masok meg nem faszok, mert mas procit reszesitenek elonyben. Kulonben meg elzarkozol a valosagtol, mert mindenki tudja, hogy a Pentium 4 eleg defektes sorozat lett.