JohnnyCage

Hordozható MP3-lejátszó a Delltől

A világ legnagyobb PC-gyártója tovább terjeszkedik a szórakoztató elektronikai eszközök területére, melynek keretében a társaság hétfőn egy új merevlemezes MP3-lejátszót jelentett be.

A Dell Digital Jukebox elnevezésű készülék a hagyományos MP3 fájlok mellett Microsoft Windows Media Audio (WMA) formátumú zenék lejátszására is alkalmas. A Dell hétfőn bejelentett hordozható MP3 lejátszója egy 40 GB-os tárolókapacitású Hitachi Travelstar C4K40 1,8 colos merevlemezes meghajtón tárolja el a zenefájlokat, a beépített lítium-polimer akkumulátor pedig 16 órás üzemidőt biztosít két feltöltés között. Az alacsony fogyasztású merevlemez 4200-as percenkétni fordulatszámon működik, és a hordozható készülékben való felhasználásnak megfelelően ellenálló a mechanikai behatásoknak.


"Többezer zeneszám egy apró készülékben nagyszerű ötlet, de csak akkor, ha nem kell néhány óránként újratölteni a lejátszót" - mondta John Hamilton, a Dell amerikai részlegének szórakoztatóelektronikai eszközökkel foglalkozó elnökhelyettese utalva a versenytársak gyorsan lemerülő modelljeire.

A csúcsmodellnek számító 40 GB-os változat mellett a Dell DJ rendelhető 15, illetve 20 GBájtos meghajtóval is. A 15 GB-os készülék ára 249 dollár, a 20 GB-os merevlemezzel kínált modell pedig 329 dollárba kerül. A 40 GB-os változat árát egyelőre még nem jelentette be a Dell.

A lejátszóhoz járó PC szoftver a zenék készülékre való feltöltése mellett a Musicmatch zeneszolgáltatás elérésére is felhasználható, amely 99 centes áron kínál jogszerű letöltésre zeneszámokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #1
    még szerencse, hogy nem ájpod koppintás :D