Alex

Magyarországon is bemutatták a Microsoft Office Rendszert

2003. október 21-i New Yorkban megtartott termékbejelentés után - amelyen maga Bill Gates jelentette be a Microsoft Office Rendszert -, a mai napon a Microsoft Magyarország nevében Vityi Péter is bejelentette a termék hazai elérhetőségét.

"A korábbi Office csomagoktól eltérően az új Office Rendszer a kliens alkalmazásokon túl kiszolgálókat és szolgáltatásokat is tartalmaz, melyek integrációja révén szervezeti hatékonyságra és a vállalati háttéralkalmazásokkal való szoros integrációra képes. Azt gondolom ennek az integrációnak nyertesei mindazok, akik számára érték az információ és a munkatársakkal való csapatmunka. Az új Microsoft Office méltán nevezhető egységes rendszernek, melynek megjelenése új távlatokat nyit az integrált kommunikáció és adatfeldolgozás területén minden felhasználó számára." - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.


Az Office mostanra részegységeiben teljesen együttműködő, egységes rendszerré vált, és a vállalati élet minden területére olyan megoldást jelent, amelyen keresztül hatékonyan, szabványos és elterjedt felületen összekapcsolhatók egymással. Olyan kutatásokról is beszámolt Vityi Péter, amelyek bizonyítják, hogy vezető cégek már ma is versenyelőnyhöz jutnak a Microsoft Office Rendszer hatékonyságnövelő megoldásai révén. Ez a vizsgálat - amelyet a Navigant Consulting Inc. végzett a Microsoft megbízásából - kimutatta, hogy az ezt a megoldást használó infomunkások hetente két óra további munkavégzési képesség birtokába jutnak túlórázás nélkül, hogy a vállalatok dolgozónként átlagosan 4000 dollár nettó jelenértékre tesznek szert, valamint hogy a megoldások átlagban mindössze nyolc hónap alatt behozzák az árukat.

A Microsoft Office Rendszer tizenegy terméket, négy kiszolgálót, két szolgáltatást foglal magában. Ez kiváló bizonyítékul szolgál a Microsoft kiemelt figyelmére, amely az infomunkások, a munkájuknak keretet adó csoportok és a nekik munkát adó vállalatok hatékonyságának fokozásáról szól és a céljaik megvalósításához nyújtandó segítségre irányul. A Microsoft Office Rendszer az Office alapvető csomagjain túl (Basic, Standard, Professional) tartalmazza, a Visio, a FrontPage, a Publisher és a Project alkalmazások továbbfejlesztett változatait. Három teljesen új program, a Microsoft Office OneNote, a Microsoft Office InfoPath valamint az Microsoft Office Outlook with Business Contact Manager, továbbá négy kiszolgáló, köztük az új Office Live Communications Server 2003 és az Exchange Server 2003 is része a rendszernek. Ehhez párosulnak még további szolgáltatások (például a Microsoft Office Live Meeting) és megoldások, amelyek segítséget nyújtanak az embereknek és a szervezeteknek az információk jobb hasznosításához, az együttműködés hatékonyságának fokozásához, valamint az üzleti folyamatok egyszerű integrálásához.


"Az új Office Rendszer hatalmas előrelépés az infomunkások számára" - jelentette ki Bill Gates, a Microsoft elnöke és fő szoftvertervezője. "Fokozza az információkkal végzett munka hatékonyságát - ebből fakadóan a vállalatok nyereségességét is. Ez abból ered, hogy új, innovatív módszereket biztosít a kommunikációra, az információk megkeresésére és megosztására, valamint a komplex projektek irányítására."

A vállalati ügyfelek anyagi téren is megmutatkozó javulásról számolnak be A Navigant Consulting által végzett vizsgálat 14 vállalat gyakori üzleti folyamatait tanulmányozta. A Navigant által elemzett cégek közé tartozott például a Siemens AG, amely világviszonylatban vezető szerepet tölt be különféle gyártási, informatikai és távközlési területeken. A beszámoló közli, hogy a Siemens infomunkásai a Microsoft Office Rendszer segítségével 20 százalékkal rövidebb idő alatt tudták elhelyezni a vállalat irataiban a kapcsolattartó adatait és az előírt jogi nyilatkozatokat. A Siemens véleménye szerint az új Office Professional Edition beépített XML (Extensible Markup Language) funkcióinak és a Microsoft Office Outlook 2003 névjegyalbumának köszönhetően nemcsak időmegtakarítást értek el, hanem a dokumentumokban előforduló hibák számát is sikerült 20 százalékkal csökkenteniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Deus Ex #19
    Morgen.

    Háát.. a hivetásos informatikusok megsértődnének, ha én a soraikba akarnék állni. A helyzet az, hogy valooban, mint informatikus-féle-műszaki-ügyintéző dolgozom , de nem vagyok sem különösebben hozzáértő, sem pedig elvakult rajongója a területnek. Ennek köszönhetően kivülállóként látom a területet, mindemellett van körülöttem néhány hivatásos informatikus, és egy kicsi ragadt rám az ő szemléletükből.
  • Kefete #18
    AZ előzőt Deus EX-nek írtam.
  • Kefete #17
    Ez nagyon okos, és igaz eszmefuttatás volt. Gondolom hivatásos informatikus vagy. Én most annak tanulok. :) Remélem, hogy mire végzek, addigra sok magyar cégnek lesz szüksége igazi informatikusokra.
  • mrzool #16
    Azért mindent te sem tudhatsz.:)))))
  • mrzool #13
    http://www.microsoft.com/hun/office/preview/top10.mspx

    "És honnan lehet leszedni???"

    Minek kell? Menőzni akarsz vele? Mert az otthoni userek számára gyakorlatilag nem nyújt sok újat, ez egy nagyvállalati termék.
  • Deus Ex #11
    A hivatkozott dokumentumban leírt dual processzor, mint rendszerkövetelmény kijelentésre reagálva én az alább gépen ismerkedem a rendszerrel:
    BX440
    P III 500 Mhz
    256 MB Ram
    ATA/100 Diszk
    XPPro
    A sebességet megfelelőnek találtam.
    Mint említettem, a kielégítő megoldást nem feltétlenül a csilivili vadiúj izékben kell keresni.
    A bevezessün-e újat-e, ne vezessünk-e be újjat témaköréhez azt tenné hozzá, hogy az egyik telephelyünkön öt éve NT4-et használunk, öt éves gépeken. Miért? Mert nem kellett más! (Igaz, háromnegyed éve tervezgetjük már az áttérést, az egységesség kedvéért, de nem csak végtelenül bölcsek vagyunk, hanem lusták is, de mint a dög.:-))
  • Deus Ex #10
    Morgen.

    Hát úgy a probléma alapvetően nem az Officéban gyökerezik, hanem abban, hogy azokra a magyar vállalatok zöme most kb. ott tart, mint egy ámerikai tartott a hetvenes évek közepén. És ezeknek a problémákra akarunk ráhúzni olyan megoldást, ami egy harminc évvel előbbre járó gazdaság és felhasználói kultúra számára készültek. A költségeknek kisebbik részét teszik ki a gép és programbeszerzések, az igazán húzós tétel ezeknek a bevezetése. Először is valakinek tisztában kellene lenni avval, hogy mit csinálnak az ő vállalatánál, aztán avval is tisztába kellene jönni, ezt hogyan lehet egy új programmal optimalizálni, aztán ugye ki kéne dolgozni ennek a részletekbe menő tervezetét, aztán az egész tervet meg kellene valósítani, a gépek megvásárlásától a programok testreszabásán át a felhasználók oktatásával és folyamatos támogatásának a biztosításával bezárólag. Nos, ez a drága mulatság, és erre nagyon kevés helyen van lehetőség, és a beruházás megtérülése is csak hosszútávú. A legtöbb helyen összesen arra futja, hogy felvegyenek valami hobby informatikust aki két fuckbillgéc-kibavindóz között felhány valamit a legocsóbb szemét pcre, odalöki, hogy neszerozihasznájjad, és teleszájjal szidja a szerencsétlen felhasználót, amikor az kérdezni mer. Ilyen körülmények közé se Office rendszer, se XP, se semmi nem kellene, elég a 468dx, win31, meg a Word6, minden ezen túlmutató, ennek a szemléletmódnak a keretei között mozgó informatikai tárgyú beruházás felesleges és soha meg nem térülő pénzkiadás.
    Nem a Windows hibái gátolják a hatékony felhasználást, hanem az emberek gondolkodásmódja. A mai vezetők zöme huszonévvel ezelőtt berögzült pavlovi kutyareflexek szerint cselekvő emberek, akiknek se hajlandóságuk, se energiájuk nincs a korszerű információkezelés lehetőségével megismerkedni. Az ügyintézőkkel talán már jobb volna a helyzet, mivel ők ugye azt csinálják, amit mondanak nekik, de az ő képzésükre rendszerint nincsenek források.
    Egyszóval, a fenti kusza gondolatmenetet úgy összegezném, hogy egy új rendszer bevezetése előtt el kell gondolkodni azon, hogy vajon tényleg ott tart-e már az adott szervezet, hogy csakis és kizárólag egy új szoftver segítségével lehet azt hatékonyabbá tenni. Általában nem ez a jellemző, először is három dolgot kellene csinálni: Gondolkodni, Gondolkodni, Gondolkodni. Számot kell vetni avval, hogy mit kell csinálnunk, azt most hogyan csináljuk, és ha a két állapot nem fedi egymást, akkor hogyan közelítsünk az ideális felé. Véleményem szerint ma Magyarországon ez a gondolatmenet nagyon kevés esetben vezet el egy új szoftvereszköz bevezetéséhez, mint a hatékonyság növelésének egyetlen és üdvözítő megoldásához.
  • mrzool #9
    Szerinted tényleg attól termel többet egy vállalat, mert gyorsabban gépel valaki?:)) LOL.
  • b #7
    no, akkor cikk örömére idézzük fel a sötét klasszikus egyik nagy köpését:

    "this is the new shit"
  • mrzool #4
    A konferencia résztvevői a magyart kapták meg, ergo van már magyar. Ha eljöttél volna, most nem lenne gondod a beszerzésre.:)