Spencer

Végéhez közeledik az új Office fejlesztése

Különböző források tudni vélik, hogy a Microsoft rövid időn belül fel fogja fedni legújabb Office irodai szoftvercsomagja pontos árazását. A redmondi mamutcég munkatársai a nemrégiben Office System névre keresztelt szoftver kapcsán eddig csak annyit árultak el, hogy annak különböző komponensei a nyár legvégén, illetve ősz elején fognak debütálni. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a Microsoftnál mostanság fejeződnek be az új Office fejlesztési munkálatai, és a nagyobb számítógépgyártó cégek várhatóan néhány napon-héten belül megkapják majd a szoftver végleges változatát.

A Microsoft és a nagyobb szoftverfejlesztő cégek egy-egy szoftverből a kereskedelmi forgalomban megjelenő változat előtt általában kiadnak egy végleges, úgynevezett RTM (Release To Manufacturing) változatot. Az RTM verziót a számítógépgyártó cégeknek időben meg kell kapniuk ahhoz, hogy alaposabb tesztelésnek vethessék alá az adott szoftvert, ezt követően pedig a legnagyobb rendben gyárilag telepíthessék különböző PC-ikre.

Véleményem szerint a Microsoft közkedvelt irodai szoftvercsomagja legújabb verziójának fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, ami azt jelenti, hogy az új Office legkésőbb szeptember végén, október elején megjelenhet a kereskedelmi forgalomban - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Paul DeGroot, a Directions on Microsoft piackutató cég egyik vezető elemzője. A Microsoft munkatársai nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz. Michael Gartenberg, a Jupiter Research piackutató cég elemzője szerint az új Office bétatesztelése kapcsán tapasztalható visszajelzésekből arra lehet következtetni, hogy a szoftver RTM verziója rövid időn belül el fog készülni.

Egyes szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy bár az új Office rengeteg új szolgáltatást és funkciót fog felvonultatni, ez önmagában kevés lehet a sikerhez, ugyanis a felhasználók nagy része már a korábbi Office verziók szolgáltatási körével is maximálisan elégedett volt, illetve sok felhasználó még ezen verziók funkcióinak is csak kis részét vette igénybe. A Microsoft számára tehát várhatóan nem kis feladatot fog jelenteni meggyőzni a felhasználókat arról, hogy érdemes továbblépni az új Office-ra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #17
    Na akkor biztosan tudsz felelni erre is:

    Ideklikk
  • b #16
    soha senkinek nem kívánok hittérítő dumát nyomni. mindenki azt használjon, ami jól esik neki és meg tudja fizetni. jómagam csak azt szeretném elősegíteni, hogy ne használjunk illegális verziókat.

    miért? egyszerűen még mindíg, mint leprásra néznek rám nyugaton. akárkivel szeretnék üzletet csinálni még mindíg iszonyaros fraud screeningen, scam detectingen kell átmennem, ami nekem időbe, pénzbe, meg lehetőségekbe kerül. és gondolom így van ezzel, minden más magyar fejlesztő!

    ezért én azzal segítem elő változásunkat, hogy felhívom azon értelmes emberek figyelmét az elternatív megoldásokra, akik hajlandóak tenni valamit.

    > Éppen a szegény országokban van némileg nagyobb alternativ használat

    ez nem igaz! a fejlett országokban sokkal többen használnak linuxot. kinában, kelet európában meg tombol a warezolás! egyszerűen itt mindent kopiznak. azzal meg senki ne etessen, hogy a 300 ezer forintos gépére nem volt pénze megvenni szoftvereket.

    egyébként nem tudom mi az a szolgáltatás amit csak msoffisszal tudsz elérni és nincsen rá olcsó vagy ingyenes alternatíva!

    no így már remélem tiszta világos miért rinyálok folyamatosan!
  • b #14
    te egy nagyon gazdag muksó lehec, ha 2 évente kidobsz az ablakon 200 rugót.

    > Az alternativ megoldások, az msoffice 5-10%-át tudják nyújtani.

    öreg isten, mikor csekkeltél le egyet is utoljára?

    megmondom őszintén annyira basztat ez a mentalitás, hogy hihetetlen. ezért kezelenek minket még mindíg balkánként a szoftveres cégek.

    ha valakinek nincs pénze megvenni egy szoftvert, akkor keresen olcsóbb vagy ingyenes megoldásokat. egyszerűen ma már mindenre van olcsó szofti, sőt az ingyenes dolgok lassan kezdik beérni meg lekörözni a fizetős társaikat.

    hát nagyon elkeserítenek itt egyes emberek. változzunk mán srácok, nem albániában laktok. :(
  • b #11
    > de az office az jó.

    hmm..., nem tudom miért warezolsz? ha szeretsz kipróbálni új dolgokat keress ingyenes vagy megfizethető alternatívákat.

    az ms offisszal az ember amúgy is csak belokkolja magát egy nagy cég keresekedelmi céljai alá.
  • Csiszi #10
    Az ilyeneknek létezik upgrade is...
  • Flashy #9
    "nem árt ha az ember beszerzi az újabbat"
    persze, ingyer miert ne frissitenenk az ujra. nade rengeteg penzert megvenni a dobozosat csak ujabb 10 office seged miatt (atlag office felhasznalo 10%-ot se hasznal ki a progik tudasabol...) azert mar tulzas ;)
  • [HUN]PAStheLoD #6
    igen vannak ilyenek :))
  • [HUN]PAStheLoD #5
    Felteszed a Ventrillot meg inditasz mellé egy szervert és megvan a valós idejű kommunkiáció...
  • Cat #4
    "Sokaknak a wordpad is tökéletesen megfelel..."

    én láttam linuxost, aki szerint az ircII a tökéletes irckliens, és a VI is feleslegesen sokat tud... :)
  • WiLDoR #1
    ez most minek kell? már az office 97 is bőven elég volt bármilyen irodai munkára. a többi csak kiszinesitett rókabőr... vagy esetleg van itt olyan, aki már az office 97 összes funkcióját is 100%-ban kihasználta???