Spencer

Az új Office-t a fogyatékosok is könnyen használhatják majd

A Microsoft szerint a népszerű irodai szoftvercsomag, az Office legújabb verzióját minden korábbinál könnyebben kezelhetik majd a rokkant, illetve fogyatékos felhasználók.

A redmondi szoftvercég munkatársai elmondták, hogy az új Office-ban a Microsoft számos olyan új technológiát fog alkalmazni, mely kifejezetten a csökkent cselekvőképességűek igényeinek maximális kielégítésére hivatott. Az új Office ily módon egyébként maximálisan megfelel a fogyatékosok jogaival foglalkozó szövetségi törvény 508-as szakaszának, mely előírja, hogy a kormányzat számára szoftvereket szállító vállalatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy a fogyatékosok is minden további nélkül használni tudják termékeiket.

"Az új Office szoftvercsomag maximálisan meg fog felelni a fogyatékosok jogaival foglalkozó törvénynek, és ékes bizonyítéka lesz annak, hogy a Microsoft rendkívül fontosnak tartja, hogy termékeit bárki használni tudja. Büszkék vagyunk arra, hogy a szövetségi kormányzatnak komoly segítséget nyújthatunk a fogyatékos személyek támogatásában" - nyilatkozta Madelyn Bryant McIntire, a Microsoft Accessible Technology Group igazgatója.

McIntire elmondta, hogy az Office 2003-nak, illetve konkrétan a weboldalak készítésre használt FrontPage-nek szerves részét fogja képezni többek közt az az úgynevezett hozzáférhetőségi ellenőrző alkalmazás, melynek segítségével leellenőrizhető lesz, hogy az elkészített oldalak feldolgozásával mennyire képesek megbirkózni a gyengén látók, illetve vakok számára készített felolvasó szoftverek. Az új Office-ban megtalálható InfoPath alkalmazás ugyancsak számos olyan technológiával lesz felvértezve, mely a fogyatékos emberek számítógép használatát hivatott elősegíteni. McIntire utalt arra, hogy a Microsoft Active Accessibility technológiája minden korábbinál szélesebb szolgáltatási körrel fog rendelkezni, és az Office 2003 összes komponensében fellelhető lesz.

Tudni lehet egyébként, hogy a jelenleg tesztelés alatt álló Office 2003 irodai szoftvercsomag mellett hamarosan a Windows Server 2003 operációs rendszer is számos, a fogyatékos emberek támogatására hivatott új megoldással fog bővülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #12
    Van valami narrátor az xp-ben, az felolvassa jól, csak magyar szöveget nem persze.
  • mad mind #11
    jevítani=javítani
  • mad mind #10
    Na azért ez még nem olyan nagy szám. Az Office kezelőfelületén kéne jevítani, hogy a felolvasó szoftverek megtudjanak birkózni vele. Volt lehetőségem tesztelni egy ilyen felolvasó szoftvert és nem nagyon bírt mit kezdeni a menürengeteggel.
  • Pheel #9
    Linuxban van? Mert már az is kormányzati SW vagy mi... :)
  • Kandurex #4
    Na ettől a Gem Géza nevű kapcsotol már az elején idegbajt kaptam...
  • Pheel #3
    Egyszerű oka van. Minél többen használnak valamit, annál több fogyatékos lesz közte. Elérték a kritikus mennyiséget, hát tettek bele támogatást. Szép dolog, de piaci igény szülte, szóval ők sem a Vöröskereszt :)
  • Rincewind #1
    Nyem csipem az M$-t, de ez azért dícséretes dolog, na!