JohnnyCage

Barrett kritizálja a kaliforniai kormánypolitikát

A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Intel vezérigazgatója élesen bírálta a kaliforniai kormány tevékenységét, amely szerinte elriasztja a társaságokat, és munkanélküliséget eredményez.

Craig Barrett a Gartner Symposium ITXpo konferencián tartott beszédében elmondta, az amerikai kormány mintegy 20 éve folyamatosan az ipar helyzetét jelentősen megnehezítő, téves döntéseket hoz. A vezető szerint ezzel magyarázható, hogy az Intel, amely a világ legnagyobb chipgyártója, lassan eltávolodik az államtól, és nem is tervez jelentősebb beruházásokat a régióban.

"Kaliforniának olyan döntéseket kellene hoznia, amelyek az államba csalogatnák a társaságokat, majd megfelelő támogatást kellene biztosítani számukra" - mondta Barrett, aki egyébként elutasítja az államra jellemző, meglehetősen szigorú szabályozást.


A vezető, aki jelenleg Arizonában él, azon számos amerikai IT vezető egyike, akik élesen bírálják a kormány politikáját, és elsősorban a hibás döntések sorozatával magyarázzák azt a folyamatot, amelyben a társaságok egyre inkább eltávolodnak az államtól, és a Szilícium-völgytől. Barrett a gazdasági társaságok ellen hozott döntéseknek tartja az alkalmazottak juttatásainak irreális mértékű megemelését, valamint a beruházásokat érintő túlzott adóterheket. Bár a kormány számos döntése az alkalmazottak helyzetének javítását célozza, az eredmény elsősorban az egyre fokozódó munkanélküliség, illetve a társaságok elmenekülése.

"Érdekes jelenség, ahogy a társaságok az olcsóbb munkaerőt biztosító országok felé terjeszkednek, de az Egyesült Államok számára itt valójában az ország gazdasági versenyképessége a tét" - mondta Barrett a konferencián résztvevő szakértőknek. A vezető úgy véli, miközben szinte az egész világ a high-tech IT ipar szeretné megszerezni, Kaliforna a mezőgazdaságot és az acélipart támogatja, amelyek Barrett elmondása szerint 19. századi ágazatok.

Az Intel jelenleg kevés esélyt lát arra, hogy a közeli jövőben Kaliforniában terjeszkedjen, ott, ahol a társaságot 1969-ben megalapították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #6
    Nem tudom, mi a baja, az US-ban mindenki ott fizet adót, ahol csak akar, ha egy kicsit leleményes, én pl. dolgoztam Kaliforniában, de ott egy centet sem fizettem, kivéve Áfa, ami ott egy borzalmas 8%, (az átlag 6%...) A jövedelemadó és borzasztó lett volna: 9-10%, de vannak olyan államok, ahol ez 0%, én ezeket részesítettem elönyben...
  • gz8 #5
    Azért lehetnének egy kicsit rugalmasabbak is a törvényhozók, nemdebár?
  • [HUN]PAStheLoD #3
    lol ezek már régi rendeletek.. köze nincs terminátor barátunkho
  • Lacc #1
    Arnót rakoncátlan.