JohnnyCage

Sony, Intel: közös tervek a mobil zeneszolgáltatások piacán

A Sony Music Entertainment egy, az Intellel kötött megállapodáson keresztül szeretné meghódítani a mobil zeneszolgáltatások szegmensét.

A két óriáscég csütörtökön jelentette be, hogy közös erővel teszi elérhetővé a Sony Music zenei adatbázisát, képeit, és videóit az Intel chipekre épülő mobil készülékek felhasználóinak. A két társaság elsőként azt szeretné biztosítani, hogy a zenék és videók ugyanolyan minőségben legyenek lejátszhatók a különféle mobil készülékeken, például mobiltelefonokon és PDA kéziszámítógépeken, mint az asztali PC-ken, derült ki az Intel közleményéből. A partnercégek ezután egy közös, PC alapú tartalomszolgáltatást is be kívánnak indítani.


A Sony Music alá olyan előadók tartoznak mint a képen látható Mariah Carey, Michael Jackson, a Cypress Hill, Alice Cooper, Bob Dylan, vagy a Pink Floyd

"A mobiltelefonok, illetve képességeik fejlődésével elérkezett az idő, hogy a tartalomszolgáltatókkal együttesen elérhetővé tegyük szolgáltatásaikat a készülékeken" - mondta Jeff Krisa, az Intel piacfejlesztési igazgatója.

A hardvergyártók és tartalomszolgáltatók azonban meglehetősen eltérő szemlélettel közelítenek az új szolgáltatásokhoz. Amíg a gyártók elsősorban a riválisok közül való minél feltűnőbb kiemelkedést célozzák, a tartalomszolgáltatók igyekeznek megakadályozni, hogy a szerzői jogok által védett tartalmakat a felhasználók jogtalanul elterjesszék.

A terv, hogy a Sony elérhetővé tegye zenéit és videóit a társaság készülékein, már a társaságon belül elbukott. A vezetők ugyanis attól tartottak, hogy egy ilyen lépés a tartalomszolgáltatói oldalon okozna bevételkiesést a hardver üzletág javára.

A mostani szövetségben az Intel elsősorban a hardvergyártókat szeretné rávenni chipjeinek és flash memóriáinak alkalmazására, a Sony pedig a mobilszolgáltatókat szeretné megnyerni zenéinek és videóinak értékesítéséhez. A két cég által kifejlesztett szolgáltatások a jövő év első negyedétől lesznek elérhetők a felhasználók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Monkey #3
    "...közös erővel teszi elérhetővé a Sony Music zenei adatbázisát, képeit, és videóit az Intel chipekre épülő mobil készülékek felhasználóinak..." Ez ám a feka vicc a javából!