JohnnyCage

Klasztermenedzselő szoftvert vásárolt az Intel

A chipóriás Intel megvásárolta a német Pallas klasztermenedzselő rendszerét, illetve a társaság azon részlegét, amely a szoftvert fejleszti. Az Intel komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a társaság processzoraiban rejlő teljesítményt a felhasználók maximálisan ki tudják használni.

A német Pallas számos olyan terméket fejleszt, amely a klaszter alapú rendszerek menedzselését, és a megoldások teljesítményének javítását célozza. Az elosztott rendszerekkel foglalkozó részleg Intel általi megvásárlásáról a két cég augusztusban írta alá a megállapodást, a tranzakció befejezése pedig szeptemberre várható.

Scott McLaughlin, az Intel szóvivője a napokban megerősítette a megállapodás létrejöttét, a tranzakció anyagi részleteit azonban nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Az Intel a klaszter alapú megoldásokhoz készített szoftverek mellett a Pallas elosztott rendszerekkel foglalkozó, 23 fős részlegét is megvásárolja, amely ezen szoftvereket fejleszti. A Pallastól megvásárolt csoport az Intel Software and Solution részlegéhez fog tartozni. A csoport által kifejlesztett szoftvereket a világ négy legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépéhez is használják, közölte McLaughlin.

"Az Intelnek természetesen érdekében áll népszerűsíteni a klasztereket, mert az elosztott rendszerek többsége Intel alapú számítógépekre épül" - mondta Gordon Haff, az Illuminata elemzője.

McLaughlin egyelőre nem közölte, pontosan milyen tervei vannak a társaságnak a Pallas jövőbeli szoftvereivel, de a szóvivő szerint a jelenleg piacon lévő szoftvereket a jövőben is tovább kívánja fejleszteni az Intel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!