JohnnyCage

Kétirányú árstratégiát tervez az Intel

A chipóriás Intel egy új, kétirányú árstratégia bevezetésével szeretne még hatékonyabban versenyezni elsőszámú riválisával, az Advanced Micro Devicesszel (AMD).

A PC-piac képviselői egyelőre kivárnak, mivel a professzionális üzleti felhasználók, és a hardcore játékosok egyes megoldások teljesítményét nem tartják elég kimagaslónak, a másik oldalon pedig az átlagos otthoni felhasználók sokallják az új eszközök árát.

Az Intel ezen szegmensek igényeinek kielégítése érdekében olyan stratégiát dolgozott ki, amellyel a társaság a vezetők várakozásai szerint még sikeresebben szállhat szembe riválisaival. A társaság a maximális teljesítményt igénylő felhasználók számára adja ki a Pentium 4 Extreme Edition változatát, amely 3,2 GHz-es órajellel, példátlanul magas, és a várakozásokat messze meghaladó 925 dolláros áron jelenik meg november elején.

A világ legnagyobb chipgyártója ezzel egyidőben 1 MB-ra növeli a 2,8, 3,0 és 3,2 GHz-es Pentium 4 modellek 512 kB L2 cache memóriáját, miközben a processzorok ára nem változik. Az új chipek így sokkal kedvezőbb ár-teljesítmény arányt fognak nyújtani, mint elődeik.

Az Intel azt reméli, hogy a korábbiaknál kedvezőbb ár-teljesítmény aránnyal rá tudja majd venni a felhasználókat a Pentium 4 processzorok választására a rivális AMD új Athlon 64 és 64 FX megoldásaival szemben.

A PC piac képviselői korábban a 800 MHz-es Pentium 4 rendszerbusz robbanásszerű térhódítására, és az 533 MHz-es FSB gyors leváltására számítottak. Az elemzők szerint azonban az idei év végéig még az 533 MHz-es P4 rendszerbusz marad az általános megoldás a belépő szintű PC-k körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)