Spencer

Intel: vártnál jobb eredmények

Az Intel felülvizsgálta az idei esztendő harmadik negyedévére vonatkozó korábbi üzleti előrejelzéseit, és az általa közölt új adatokból az derül ki, hogy a vállalat a vártnál jobb negyedéves eredményekre számít.

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű chipgyártó legfrissebb, csütörtöki előrejelzése szerint a szeptemberben végződő időszakban mintegy 7,6-7,8 milliárd dolláros bevételre lehet számítani. Az Intel legutóbb augusztusban módosított gazdasági előrejelzésein, amikor is arról adott hírt, hogy harmadik negyedéves bevétele megközelítőleg 7,3-7,8 milliárd dollár lesz. Míg az előrejelzés maximum értéke most változatlan maradt, addig minimum értéke 7,3 milliárdról 7,6 milliárd dollárra emelkedett, vagyis a 7,55 milliárdról 7,7 milliárd dollárra növekedett középérték vélhetően ösztönzően fog hatni a befektetőkre. Ismeretes, hogy az előrejelzések kapcsán a középértéket szokták ténylegesen elfogadni.

A világ legnagyobb chipgyártójaként jegyzett Intel júliusban még igen csak visszafogott előrejelzéseket tett közzé, ekkor ugyanis a cég szakemberei úgy vélekedtek, hogy az Intel harmadik negyedéves bevétele mintegy 6,9-7,5 milliárd dollár lesz. Az Intel saját közlése szerint a vállalat bevételi adatai elsősorban annak köszönhetően alakulnak ilyen kedvezően, hogy az Intel különböző mikroprocesszorai rendkívül kelendőek a vásárlók körében, igaz nem szabad elmennünk a mellett sem, hogy a cég kommunikációs chipekkel kapcsolatos eladási mutatói nem éppen a terveknek megfelelően alakultak.

A számítástechnikai szektorban nemcsak a processzorok, hanem a komplett személyi számítógépek is kelendőbbek, mint a megelőző időszakokban. Az IDC piackutató cég legfrissebb, napokban nyilvánosságra hozott jelentése szerint az idei esztendőben világszerte mintegy 8,4 százalékkal több PC-t adnak el, mint 2002-ben, míg az Egyesült Államokban ugyanezen növekedés mértéke 7,2 százalékra tehető. Az IDC PC alatt egyébként asztali számítógépeket, notebookokat, valamint 25 ezer dollárnál olcsóbb szerver rendszereket ért. Említésre méltó, hogy a piackutató cég három hónappal ezelőtt még csak mintegy 6,3 százalékos növekedést jelzett előre a globális PC piacot illetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!