JohnnyCage

Az Intel jelentős összeget fektetett a Micronba

A chipóriás Intel mintegy 450 millió dollárt fektetett az amerikai memóriagyártó Micron Technology-ba, jelentette be az utóbbi cég.

Az Intel célja a lépéssel elsősorban az, hogy közelebb hozza a Micron fejlesztési terveit saját DRAM stratégiájához, derült ki Chuck Mulloy Intel szóvivő nyilatkozatából. Ezzel egyidőben a mostani lépés lehetővé teszi az Intel számára, hogy a jövőben MDDR2 memóriákat vásároljon a Microntól, és támogassa a memóriagyártót a 300 mm-es alapanyagokra való áttérésben, közölte Mulloy. A megállapodás keretében az Intel 450 millió dollárt fizetett készpénzben a Micron Technology-nak mintegy 34 millió Micron részvényért, amely 5,3 százalékos megrészesedés szerzését jelenti a memóriagyártóban.

A mostani befektetés az Intel második hasonló lépése, mivel a chipóriás 1998-ban egyszer már 500 millió dollárt fektetett a cégbe. Ezt a korábbi résztulajdont Mulloy szerint idővel eladta a társaság. A szóvivő szerint a chipóriás a jövőben mostani befektetését is eladhatja, amennyiben valamilyen okok, például bizonyos stratégiai kérdések, vagy pénzügyi problémák erre késztetik.

Az Intel mostani lépése már a második befektetés az idei évben, amelyet a társaság egy memóriagyártóban hajtott végre. A chipóriás a közelmúltban két lépésben, összesen mintegy 123 millió dollárt fektetett az Elpida Memory-ba, hogy elősegítse a társaság gyors átállását a következő generációs DDR-2 SDRAM memóriák gyártására.

Az Elpida Memory számos más társaságtól is további befektetéseket kíván szerezni DDR-2 termelésének fellendítéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    na megint egy kis vadhajtás a memópiacon de ez se árt... :)