JohnnyCage

Az Intel volt 2002 legaktívabb IT befektetője

A chipóriás Intel több, mint 200 millió dollárt fektetett mintegy száz különböző IT társaságba a tavalyi év folyamán, így az elmúlt év legaktívabb befektetője volt a szegmensben.

"Ebben az évben ez az összeg még nagyobb lesz" - mondta Claude Leglise, a chipóriás befektetésekkel foglalkozó Intel Capital leányvállalatának elnökhelyettese az elmúlt héten megrendezett Intel Developer Forum (IDF) konferencián.

Az Intel Capital az IT piac számos területén, mint például a hálózati rendszerek, drótnélküli megoldások, és nanotechnológiai eljárások szegmensén fektet be kisebb - nagyobb összegeket különféle vállalkozásokba. "Elsősorban azon területek iránt érdeklődünk, amelyek kiegészítik termékeinket, vagy növelik azok keresletét" - mondta Leglise. "Akarsz egy 2 GHz-es notebookot venni, ha már van egy? Feltehetően nem, viszont egy olyan megoldás már érdekes lehet, amely például lehetővé teszi, hogy az új készülék sokkalta hosszabb üzemidőt biztosítson két feltöltés között" - folytatta a vezető.

Leglise szerint az Intel Capital olyan területeket is figyelemmel kísér, ahol az Intel nem szerepel jól. A vezető úgy véli, vannak olyan szegmensek, ahol például a kisebb cégek nagyobb rugalmasságuk miatt versenyképesebbek, ezért érdemes lehet őket támogatni.

Az Intel Capital általában 10 millió dollárnál kisebb összegű, kisebbségi részvényt szerez ezen ígéretes társaságokban. Amennyiben a befektetés elősegíti az adott társaság fejlődését, illetve az új termékek piacra dobását, általában meg is térül, mondta Leglise. Az Intel Capital tíz éves története alatt több milliárd dollár bevételt hozott a chipóriásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alien_AM #1
    hat igen