Spencer

Wi-Fi kompatibilis kábelmodem-mikrochip

A Conexant chipgyártó cég 802.11g alapú vezeték nélküli hálózati képességekkel ruházta fel legújabb kábelmodemes mikrochipjét.

A Newport Beach-i (Kalifornia) székhelyű vállalat munkatársai hétfőn jelentették be azt a CX85510 típusjelzésű vadonatúj terméket, mely tulajdonképpen nem más, mint egy Wi-Fi kompatibilis integrált broadband (szélessávú) chip. Ismeretes, hogy a vállalat kínálatában egy ideje már megtalálható egy 802.11b kompatibilis hasonló chip, valamint a Conexant munkatársai a mostani bejelentés kapcsán ígéretet tettek arra, hogy a cég 802.11b, 802.11g, valamint 802.11a szabványokkal egyaránt kompatibilis újdonsága már 2004 elején megjelenik a kereskedelmi forgalomban. A Conexant különböző mikroprocesszorait egyébként elsősorban a nagy sávszélességű internet-kapcsolatot biztosító ADSL (Asynchronous Digital Subscriber Line, aszinkron digitális előfizetői vonal) és kábelmodem eszközökben használják fel a különböző hardvergyártó cégek.

"A Wi-Fi technológia legfontosabb előnyei a digitális tartalmak terjesztése kapcsán érzékelhető" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Keith Waryas, az IDC piackutató cég vezető elemzője. Waryas elmondta, hogy az újgenerációs, nagy sebességű vezeték nélküli hálózati kapcsolatot biztosító kábelmodemek révén a digitális médiák szinte új életre kelhetnek. A most bejelentett CX85510 típusjelzésű Conexant chip az említettek szerint a 802.11g szabvánnyal kompatibilis, vagyis maximálisan 54 Mb/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé, míg a 802.11b hálózati szabvány maximálisan 11 Mb/s-os sebességet ír elő.

Peter Kempf, a Conexant vezetéknélküli hálózati termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlegének alelnöke utalt arra, hogy manapság egyre több broadband felhasználó használ Wi-Fi kompatibilis megoldásokat, ami nem meglepő, hiszen a szélessávú internet kapcsolatokat egyre többen szeretnék megosztani több számítógép között, még pedig vezetékek használata nélkül. Kempf felhívta a figyelmet arra, hogy a Conexant vadonatúj broadband processzora egymaga képes ellátni a kábelmodemes, illetve a Wi-Fi funkciókat, ily módon pedig minden korábbinál költséghatékonyabb megoldást jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!