JohnnyCage

Elhalasztja a Smart Display kiadását a Microsoft

A redmondi (Washington) szoftvercég a drótnélküli intelligens kijelzők szoftverének tökéletesítése érdekében a jövő év első negyedére halasztja az eszközök megjelenését.

Az asztali számítógéppel drótnélküli összeköttetésben álló, érintésérzékeny kijelzővel ellátott Smart Display (korábban Mira) eszközök lehetővé teszik, hogy a felhasználó az egész házban, sőt esetleg annak közvetlen közelében is kihasználja az asztali PC teljesítményét, internet összekötetését. Az új kijelzők 802.11b drótnélküli hálózaton kapcsolódnak a PC-hez, vezérlésüket pedig a Windows CE for Smart Displays operációs rendszer látja el.

Mivel azonban ezen utóbbi operációs rendszer, illetve a hozzá készülő szoftverek még nem állnak teljesen készen, a Microsoft elhalasztja az eszközök kiadását, amelyre a korábbi tervek szerint idén novemberben, vagyis még a karácsonyi vásárlószezon vége előtt került volna sor.

- Jelenlegi terveink szerint az eszközök a jövő év első negyedében jelenhetnek meg a piacon - mondta Megan Kidd, a Win CE for Smart Displays termékmenedzsere. - Minden erőnkkel azon voltunk, hogy az idei karácsonyra piacra dobjuk az eszközöket, mivel azonban mindenképp csúcsminőségű termékeket akarunk kiadni, és a szoftver még nem tökéletes, kénytelenek vagyunk elhalasztani az eseményt - tette hozzá Kidd.

Kidd nem kívánta közölni, pontosan milyen jellegű probléma merült fel a speciális beágyazott operációs rendszerrel kapcsolatban, annyit azonban tudni, hogy a Microsoft hardvergyártó partnerei gyakorlatilag készen állnak a Smart Display kijelzők kiadására.

"Nem lepődnék meg, ha a készülékek még többet késnének" - mondta Matt Rosoff, a Directions on Microsoft elemzője utalva egyes, állítólagos problémákra. "Úgy tűnik, jelenleg nem a Smart Display a Microsoft legfontosabb terméke" - tette hozzá.

A kijelzők egyik problémája, hogy jelenleg egyszerre csak egy kapcsolható belőlük a PC-re, márpedig a szoftveróriás meg szeretné oldani, hogy többen is osztozhassanak az otthoni PC teljesítményén. Másik probléma, hogy az eredetileg otthoni felhasználókat célzó eszközök csak a Windows XP üzleti változatával működnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!