Franczy

A Microsoft hálózati újdonságok bemutatását tervezi

Különböző források szerint a Microsoft a közeljövőben több új vezetékes, és vezeték nélküli hálózati eszköz forgalmazását kezdi meg, vagyis a világ legnagyobb szoftvercége megpróbál befurakodni ebbe a számára új, és nem utolsó sorban meglehetősen zsúfolt piaci szegmensbe. A redmondi cég a várakozások szerint napokon belül öt vezetékes, valamint ugyancsak öt vezeték nélküli hálózati újdonságról rántja majd le leplet, mely hardvereszközöket a szakma némi szkepticizmussal fogadja.

"Amennyiben a Microsoft eddigi hardverpiaci szereplését nézzük, rá kell jönnünk arra, hogy a Microsoft ebben a piaci szegmensben korántsem teljesített olyan jól, mint a szoftverpiacon. Nem azt mondom, hogy a Microsoft hardverei a maguk kategóriáiban nem lennének jók, hanem sokkal inkább arról van szó, hogy eddig lényegében egyetlen olyan Microsoft hardvereszközzel sem találkoztunk, mely megrengette volna a földet, és piacvezető szerepre tört volna" - nyilatkozta Stephen Baker, az NPDTechworld elemzője. Baker szerint a Microsoft néhány olyan hardvert is piacra dobott a közelmúltban, mely abszolút sikertelennek bizonyult. Ezek közé tartozik többek közt egy 900 MHz-es vezeték nélküli telefon, valamint néhány USB interfészes hangszóró szett.

A Microsoft természetesen nem hallgat a vészmadarakra, és a közeljövőben nem titkoltan egyre nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a vezetékes, illetve a vezeték nélküli hálózatokra, azon belül is az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő otthoni hálózatokra. A Cahners In-Stat piackutató intézet legfrissebb adatai szerint míg 2001-ben világszerte mintegy 10,5 millió háztartásban volt számítógépes hálózat, addig az idei évben ezen háztartások száma már meghaladja a 16,6 milliót, ezek alapján pedig teljes mértékben érthető a Microsoft nem kis lelkesedése. Egy a HomeNetHelp.com munkatársai által készített felmérésből pedig az derül ki, hogy az otthoni hálózattal nem rendelkező amerikai háztartások mintegy 45 százaléka három hónapon belül, másik 45 százaléka pedig hat hónapon belül szeretne beruházni egy otthoni hálózatba. A Microsoft egyébként már csak azért is hangsúlyozza az otthoni és egyéb számítógépes hálózatok fontosságát, mert még az idén számos olyan terméke lát majd napvilágot, mely nagy mértékben kihasználja az ezen hálózatokban rejlő lehetőségeket. Ezen Microsoft újdonságok közé többek közt a következők tartoznak: Windows Media Center, Tablet PC, Windows Media Player 9, Mira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!