Franczy

Új vezetéknélküli Toshiba chipek a láthatáron

A különböző fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Toshiba cég munkatársai egy a napokban tartott sajtótájékoztató keretein belül tájékoztatták a sajtó megjelent képviselőit a cég közeljövőben napvilágot látó vezetéknélküli hálózati újdonságairól, mely újdonságokat a gyártó meglepő módon az otthoni szórakoztató elektronikai eszközök piacára szán.

A sajtótájékoztatón többek közt szó esett arról, hogy a japán gyártó várhatóan idén novemberben mutatja be azon újgenerációs vezeték nélküli chipjeit, melyekkel a vásárlók a közeljövőben a különböző televíziós készülékek, hi-fi berendezések, DVD-lejátszók, valamint hordozható számítógépek, illetve modemek esetében találkozhatnak majd. Andrew Burt, a Toshiba vezeték nélküli fejlesztésekkel foglalkozó részlegének marketing igazgatója elmondta, hogy az új chipeknek köszönhetően az említett elektronikai eszközök az eddig megszokottól eltérően mindennemű vezeték használata nélkül is képesek lesznek az egymással történő kommunikációra. Burt utalt arra, hogy a Toshiba újgenerációs chipjei a 802.11a típusú vezeték nélküli hálózattal kompatibilisek, vagyis az általuk elérhető maximális adatátviteli sebesség 54 Mbps.

A Toshiba egyébként csak egy azon elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó cégek közül, melyek a közeljövőben nagy hangsúlyt kívánnak helyezni a vezeték nélküli hálózati szolgáltatásokra. Legutóbb például az Intersil képviselői jelentették be, hogy az Intersil a közeljövőben számos olyan új chipsetet kíván piacra dobni, melyek kompatibilisek lesznek a Toshiba által is támogatott 802.11a hálózati szabvánnyal. Szakértők szerint a gyártók azért éppen ezen hálózati szabvány támogatása mellett döntöttek, mert a jelenleg legnépszerűbb vezeték nélküli hálózati szabvány, a Wi-Fi néven is ismert 802.11b egyszerűen nem nyújt megfelelő sávszélességet ahhoz, hogy segítségével videojelek is megfelelő minőségben legyenek átvihetők. A 802.11a hálózati szabvány a 802.11b-nél mintegy ötször nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé, amely a Toshiba és a többi elektronikai gyártók szerint már tökéletesen megfelelő ahhoz, hogy ezen szabványra építkezve televíziós készülékeket és DVD-lejátszókat kössenek össze egymással vezetékek használata nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!