JohnnyCage

Intersil: Nagyobb hatósugarú Wi-Fi

Az Intersil csütörtökön jelentette be azokat az új chipeket, amelyek lehetővé teszik a Wi-Fi drótnélküli hálózat hatósugarának jelentős kibővítését, illetve a Wi-Fi támogatású notebookok fogyasztásának csökkentését.

A teljesítményerősítő chipek az elérési pontok, illetve modemek fontos komponensei, amelyek meghatározzák a hálózat hatósugarát. Az Intersil új, kibővített teljesítményerősítői a korábbi megoldásoknál nagyobb erősítésre képesek, ezáltal 65 méterre bővítik a hálózat beltéri hatósugarát, amely mintegy 25 százalékos növekedést jelent a korábbi Intersil erősítő generációkhoz képest, mondta Bruce Kraemer, a társaság stratégiai marketingmenedzsere.

Az új erősítők emellett még a kibővített hatósugár - jellemzően leggyengébb jelerősségű - szélein is kétszer erősebb jelet biztosítanak, mint az eddigi megoldások, tette hozzá a vezető. Kraemer szerint az új teljesítményerősítők lehetővé teszik, hogy csökkenjen a notebookok fogyasztása a Wi-Fi hálózat elérése közben. A notebookok felhasználói ugyanis folyamatosan arra panaszkodnak, hogy az akkumulátort túlságosan gyorsan lemeríti a Wi-Fi hálózat használata.

Az új erősítők jele erősebb, így az adatok biztosabban, hamarabb eljuthatnak a notebooktól az elérési ponthoz. Mivel a notebooknak kevesebb ideig kell az információ elküldésével bajlódnia, az akkumulátort sem terheli meg olyan mértékben, mint korábban, tette hozzá Kraemer.

- Minél kevesebb időt töltesz a hálózatra aktívan felkapcsolódva, a fogyasztás is annál kevesebb lesz - mondta Kraemer, aki hozzátette, hogy az új Intesil erősítő chipek már nagymennyiségben is elérhetőek.

Az Intersil egyébként egy azon társaságok közül, amelyek Wi-Fi teljesítményerősítőket gyártanak. A legtöbb gyártó egyébként a Maxim és Hitachi cégek Wi-Fi erősítőjét alkalmazza, közölte Navin Sabharwal, az ABI Research drótnélküli megoldásokkal foglalkozó elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!