JohnnyCage

Negatív hatása lehet a túlzott nyilvánosságnak a hackerek esetében

Bár a hackerek által múlt vasárnap megrendezett weboldal-elcsúfítási verseny nem okozott akkora fennakadást az ismert oldalak elérésében, mint amire a szakértők vártak, egyes elemzők szerint a hackerek célja akár a félelemkeltés is lehetett.

A múlt vasárnapi weboldal-feltörési verseny egyes elemzők szerint túlzottan nagy nyilvánosságot kapott, és hatékonyabban lehetne küzdeni az internetes támadók ellen, ha a szakértők a kisebb veszélyeket nem hoznák nyilvánosságra, és a hackerek így nem kapnák meg azt a figyelmet, amit szeretnének.

A számítógépes biztonsági cégek gyakran értesítik a társaságokat azokban az esetekben, ha fennáll a veszélye, hogy a támadók adatokat tulajdoníthatnak el, összeomlaszthatják a rendszereket, vagy egyéb rosszindulatú lépésre készülnek. A kisebb súlyú támadások, mint például a weboldal elcsúfítások esetében azonban nem célszerű a túlzott nyilvánosság, mivel az ebből eredő károk jóval nagyobb méreteket ölthetnek, mint az előnyök.

A weboldal elcsúfítások, amelyek a graffitik online változatának tekinthetők, inkább csak bosszúságot okoznak, nem pedig valós kárt, mondják a szakértők. A nyilvánosság azonban arra ösztönözheti a hackereket, hogy a jövőben újabb, veszélyesebb támadásokat hajtsanak végre. A támadásokról szóló általánossá váló hírek ráadásul azt eredményezik, hogy a valóban komoly veszélyeket is figyelmen kívül hagyják a társaságok.

"Torkig vagyok vele, hogy valaki azt mondja, csinálni fog valamint, majd a média elterjeszti az egészet, és tömeghisztéria alakul ki belőle" - mondta Richard Forno biztonsági tanácsadó. "A média táplálja az egész őrületet, mivel elterjeszt minden szóbeszédet" - tette hozzá Forni.

A nyilvánosságra vágyó hackerek csak a probléma egyik felét képezik, mondja Rob Rosenberger, a számítógépes vírusokhoz, és egyéb biztonsági eseményekhez kapcsolódó tréfák és hiedelmek tisztázásával foglalkozó VMyths.com szerkesztője. A számítógépes biztonsági cégek is profitálnak az egészből, mert a rémült felhasználók még több terméküket vásárolják meg, véli Rosenberger. "Ez az iparág gyorsan fejlődik a média tintájával" - mondta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • reszcsi #3
    Nem kell nézni híradót aztán sokkal nyugodtabb az ember.
  • Pintyőke #2
    Nem lehet az, hogy sajat magukat paraztatjak be az meberek??? Tiszta paranoias itt mindenki. ;)
  • HappyBoy #1
    Média a főbűnös! Ha nem lenne, akkor még lazán AudioGalaxy-znék, és hullára FTP/P2P -zném magam. Irak miatt se idegeskedtünk volna, sőt, sorolhatnám még oldalakon keresztül, hogy mi az, amiből a média ügyet csinált, és aztán előtérbe került a dolog. Le a médiával!