JohnnyCage

Feltörték az NSA egyik szerverét

Hackerek egy csoportja azt állítja, hogy a közelmúltban feltörte az amerikai titkosszolgálat egyik számítógépét.

A National Security Agency (Nemzetbiztonsági Hivatal) Ft. Meade-i (Maryland) szervezete a titkosszolgáltat kommunikációs osztálya, amely feltehetően a legkevésbé védett az efféle támadásokkal szemben.

Így lehetséges többek között az is, hogy a hackerek nem az NSA globális megfigyelési rendszeréről szereztek szigorúan titkos adatokat, hanem csak egyes alkalmazott életrajzát tulajdonították el, valamint néhány bizalmas, de titoknak nem minősülő média kapcsolatra (CNN, és Forbes) derítettek fényt.

A hackerek csütörtökön e-mailben értesítették a SecurityFocus-t az NSA szerverének feltöréséről, és levelükhöz csatoltak néhány, az NSA-től származó anyagot is, többek között Don és Trisha Weber alkalmazottak személyi adatlapjait is. Az NSA szóvivője elismerte, hogy az irodának van egy Don Weber nevű alkalmazottja, további információt azonban nem közölt az üggyel kapcsolatban.

James Bamford újságíró, az NSA szakértője úgy véli, az eset nem jelent veszélyt az Egyesült Államok nemzetbiztonságára. "Ezidáig még nem hallottam olyan esetről, amikor az NSA rendszereit feltörték volna" - mondta Bamford. "Nem tartom elfogadhatónak, hogy a hackerek akár egy kevésbé védett titkosszolgálati számítógépet is fel tudjanak törni, de szerencsére úgy tűnik, a támadók ezúttal nem jutottak el a titkos adatokat tároló rendszerekig."

A hackercsoport a "Nescafé Open Up" jelmondattal írta alá a biztonsági cégnek küldött értesítését. A támadók egy svájci e-mail címet adtak meg a SecurityFocus-nak, a hozzájuk küldött levélre azonban nem válaszoltak. Az indíték egyelőre nem ismert, de feltételezhető, hogy az iraki konfliktus motiválta a hackereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)