JohnnyCage

A pénzügyi társaságok a hackerek legkedveltebb célpontjai

Egy globális felmérés szerint a pénzügyi szervezetek 39 százaléka legalább egy online betörési kísérletet regisztrált számítógépes rendszerén az elmúlt egy évben.

A Deloitte Touche Tohmatsu szerdán kiadott Global Security Survey elnevezésű felmérése szerint a számítógépes betörési kísérletek kétharmada valamilyen külső hálózatról indult. A megkérdezett pénzügyi szervezetek 47 százaléka az elmúlt egy évben szinten tartotta, vagy bővítette IT biztonsággal foglalkozó alkalmazottjainak létszámát, 78 százalék pedig valamilyen nyilvános kulcsú biztonsági infrastruktúrát tervez bevezetni a közeljövőben. A felmérésben résztvevő társaságok háromnegyede tervez valamilyen intelligens azonosítókártyát alkalmazni, a cégek fele pedig már a drótnélküli kommunikációs technológiákra is rendelkezik biztonsági irányelvekkel.

Mindezek ellenére a megkérdezett társaságok mindössze 5 százaléka véli úgy, hogy számítógépes rendszere rendkívül megbízható védelemmel rendelkezik a külső számítógépes támadásokkal szemben.

A Deloitte Touche Tohmatsu felmérése szerint a különböző pénzügyi tevékenységet végző társaságok mintegy 63 százalékának vezetése az IT biztonság kérdését a pénzügyi jellegű gazdasági tevékenység végzésének velejárójának tekinti, és csak kevés cégnél gondolják úgy, hogy a korszerű számítógépes biztonsági rendszerek, illetve az ehhez kapcsolódó vállalati szabályzatok és irányelvek bevezetése, valamint a hatékony IT biztonsági szakértőgárda alkalmazása szükségtelen, és felesleges pluszkiadást jelent a társaság számára.

A pénzügyi társaságok IT költségvetésének átlagosan mintegy 6 - 8 százalékát teszik ki a biztonsági jellegű kiadások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    mért majd a karitatív kapitalistáktól fog lopni aki lopni akar?? Meg ha már a hacekr a kihívást keresei napjaink legértékesebb dolgai INformáció pénz ...