JohnnyCage

Pusztítási versenyt rendeznek a hackerek

Hackerek egy csoportja számítógépes pusztítási versenyre invitálja az online vandálokat, amely az Internet Security Systems (ISS) szerint a hétvégén komoly veszélyt jelent a társaságokra nézve.

A verseny "szabályai" szerint a hackercsoportok pontokat kapnak a weboldalak elcsúfításáért. Több pont jár annak a csoportnak, amely egy kevésbé ismert szerveren lévő oldalt "alakít át". A versenyt az a csapat nyeri meg, amely a legrövidebb időn belül csúfít el mintegy hatezer weboldalt.

"A verseny kiterjedését figyelembe véve feltételezhető, hogy a normális internetes forgalom részlegesen megbénulhat" - közölte az Internet Security Systems. Mint Peter Allor, az ISS gyorsreagálású csoportjának menedzsere elmondta, a szervezet fontolóra vette, hogy az újabb "résztvevők" csatlakozásának elkerülése érdekében esetleg nem hívja fel a nyilvánosság figyelmét a versenyre, de miután a hír más forrásokból már nyilvánosságra került, nem maradt más lehetőség, mint értesíteni az elsődleges célpontnak számító web hosting szolgáltatókat. A lépést ennek ellenére is sokan kritizálták, mivel a verseny egyesek szerint puszta tréfa.

Allor szerint az elmúlt napokban egyre kevesebb weboldal elcsúfítással lehetett találkozni, viszont gyakori volt a terepfelmérés, vagyis a hackerek komolyan veszik a kihívást, és "készülnek". A Symantec mintegy 19 ezer szenzora ezzel szemben semmilyen növekedést nem regisztrált a hackerek aktivitásában. A számítógépes biztonsági megoldásokkal foglalkozó társaság az ISS bejelentésével kapcsolatban egyébként nem foglalt álláspontot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #16
    A"tökéletesen"megírt cikk miatt üzenem JohnnyCage-nek,ha ennyire előszeretettel keveri a hacker és a cracker fogalmat ne lepödjön meg ha a supergamezt is"szebbé"teszik az emlitett úrak!
  • b #15
    lehet, hogy nem fogalmaztam elég világosan. úgyhogy még egyszer bölcsis szinten: mind a kettő bűnöző, mind a kettö bűncselekményt követ el.

    pölö: ha téged valaki kimagoz, lehet hogy jót tesz a világgal, azzal hogy nem tudod tovább örökíteni a hülyeségedet, _de_ attól még büncslekményt követ el és börtönben vagy a hárshegyen a helye!

    gondolom így már tiszta, világos. :)
  • aliens #12
    szerintem ez egy jó buli lenne, az internet úgyis olyan kurva unalmas. nem ?
  • radical #10
    EZ LOL. Tipikus gizike-gőzeke szituáció...
    Cracker sose dolgozik weben, ő a másolásvédelmet töri fel a progikban mióta világ a világ.
  • b #4
    szerinted egy sorozatgyilkos és egy anyagyilkos között van különbség? na látod.

    johnnycage tökéletesen írta meg a cikkét!
  • Kristóf #3
    Elhiszem, hogy sokan dolgoznak azon hogy elhozzak nekunk a hireket, de azert ennel mar egykicsit egysegesebbnek kellene lennie a supergames -nak.

    A cikk iroja igazan elolvashatna a Tatabanyai Hacktiviti -rol szolo cikket, hogy tudja mi a kulonbseg a hacker es a cracker szavak jelentese kozott.
    A mas oldalanak elcsufitasa nem epp egy baratsagos dolog, legalabbis szerintem a honlap tulajdonosa nem fog orulni neki.
    Ez mar sokkal inkabb cracker stilus.
  • Benedekco #1
    MAD MAX