Spencer

Bíróság elé áll az al-Dzsazíra website "elrablója"

Egy 24 éves kaliforniai fiatalembernek a jövő héten bíróság előtt kell felelnie tetteiért, ugyanis a nyomozóhatóságok azzal vádolják, hogy idén márciusban "elrabolta" az arab CNN-nek is nevezett al-Dzsazíra televízió internetes oldalait. John William Racine, norcói (Kalifornia) webdizájner a rendőrség szerint azzal gyanúsítható, hogy tavasz elején lényegében eltulajdonította a katari hírtelevízió internetes oldalát, a www.aljazeera.net-et. Mindez a weboldal látogatói számára konkrétan abban nyilvánult meg, hogy nem az al-Dzsazíra-féle híreket található oldalakra jutottak, hanem egy olyan lapra, mely az amerikai katonákat dicsőítő írásokat és képeket tartalmazott.

A vád szerint Racine többek közt telefonhívások, elektronikus levelek, valamint hamisított dokumentumok segítségével vette át az irányítását annak a weboldal kiszolgálónak, mely többek közt az al-Dzsazíra weboldalainak adminisztrálásával is foglalkozott. Racine a VeriSign érdekeltségi körébe tartozó Networks Solutions nevezetű cégénél állítólagosan úgy mutatkozott be, mint az al-Dzsazíra televízió egyik internetes tartalmakért felelős munkatársa. Arif Alikhan, kaliforniai ügyész elmondása szerint emberünk számos törvénytelen eszközt vett igénybe annak érdekében, hogy magához kaparintsa a hírtelevízió website-jának irányítását. Amint Racine hozzájutott a megfelelő jogosultságokhoz, az al-Dzsazíra virtuális látogatóit azon nyomban átirányította egy pártatlannak korántsem mondható, az Egyesült Államok külpolitikáját dicsérő oldalra. Alikhan elmondta, hogy a fiatalember ezenkívül arról is gondoskodott, hogy az al-Dzsazírának küldött elektronikus leveleket az illetékesek ne, hanem csak ő kapja meg.


Oszama Bin Laden az "arab CNN" műsorán

Az ügyészség arra fogja kérni a bíróságot, hogy háromesztendőnyi felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint ezerórányi közösségi munkára ítélje Racine-t, akinek ezenkívül várhatóan 1500 dolláros pénzbüntetésre is számítania kell, valamint valamilyen módon az al-Dzsazírát is kárpótolni kell majd az általa okozott károkért. A katari hírtelevízió weboldalai az elmúlt időkben egyébként számtalan DoS (Denial of Service) támadásnak voltak kitéve, azonban a nyomozóhatóságok úgy vélekednek, hogy Racine-nek ezen bűncselekményekhez semmi köze nem volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • e-jay #4
  :: Palace Portal ::
  A Warez Alliance tagja.
  Albumok, Maxik, Single-k, Oldiezok, mindössze 160Ft+ÁFÁ-ÉRT! Ezt a lehetőséget te sem hagyhatod ki!
  http://palace.cjb.hu
 • b #3
  és milyen oldalt? gondolom valami kaszinós vagy gyerekszex oldalt. :)
 • awender #2
  Az a hírből hiányzik, hogy ilyen esetekben a maximális kiszabható büntetés 25 év letöltendő börtön. 1500 dolcsi + 1000 óra közmunka azt jelenti, hogy 1500-at befizet, majd tart 1000 órányi előadást arról, mennyire hazafias tettet is követett ő el. Az arab világban egyszerűen felnégyelték volna.

  Racine indítéka elsősorban az volt, amikor a hírtelevízió adásában sebesült, illetve halott amerikai katonákat mutattak.

  A betörés után pár héttel a rendőrségen önként jelentkezett.