JohnnyCage

Csak kisebb oldalakat törtek fel a hackerverseny résztvevői

A vasárnap megrendezett nemzetközi "weboldal elcsúfítási" verseny résztvevői nem tudtak igazán komoly eredményeket felmutatni, és a hackerek csak néhány kisebb, kevésbé védett weboldal feltörését jelethették be.

Elmaradt az a nagyszabású weboldal elcsúfítás, amelynek veszélyére egyes számítógépes biztonsági szakértők az elmúlt hét közepén felhívták a nyilvánosság figyelmét. Bár a hackerek vasárnap valóban feltörtek néhány kisebb, hiányos védelemmel ellátott weboldalt, az igazán nagy skalpokat nem sikerült megszerezni a támadóknak.

A "Defacer's Challenge" verseny már akkor kisebb fennakadásokba ütközött, amikor a verseny szervezőinek weboldalát az internetszolgáltató letörölte. Vasárnap hajnali 2 órakor aztán 300 oldal támadásával megindult az illegális verseny, közölte Roberto Preatoni, a hackertámadásokat figyelő Zone-H.org alapítója.

"Nem estek el nagyobb nevek" - mondta Preatoni hozzátéve, hogy a társaság saját weboldalát viszont kivonta a forgalomból az az óriási adattömeg, amelyet a tisztességes látogatók rohama, valamint néhány hackercsoport támadása együttesen eredményezett.

Bár egyes számítógépes biztonsági szakértők óriási hackertámadási rohamtól, és rengeteg megbénuló weboldaltól tarottak, vasárnap délutánra nyilvánvalóvá vált, hogy a résztvevők egyetlen jelentősebb weboldal számára sem tudtak gondot okozni. A Web legnagyobbjai, mint például a Yahoo.com, és az Amazon.com a verseny ideje alatt végig fennakadás nélkül elérhetőek voltak.

"Az egész verseny olyan volt, mint egy besült petárda" - mondta Graham Cluely, a brit Sophos szóvivője.

Egyes szakértők úgy vélik, óriási hiba volt, hogy az Internet Security Systems, valamint néhány másik szervezet nyilvánosságra hozta a hackerversenyt, amely lépés csak azt eredményezheti, hogy az internetes támadók a jövőben még több hasonló versennyel igyekeznek majd felhívni a nyilvánosság figyelmét magukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • [HUN]PAStheLoD #9
  looool
 • Randal #6
  Szerintem meg nem csinálnak semmit.
  ha meg csináltak is, akkor ügyesen csinálták.
 • crx #5
  Szerintem vátjuk ki a végét mert lehet hogy egy hétel elszámolták magukat és a most következö hétvégén fognak akcioba lendülni. Én biztosan ezt teném.
 • gonosz #4
  aki tud a temaban az nem fog ilyen hulyesegben resztvenni..
 • Munch #3
  Ez biztos valami tizenéves hülyegyerekek versenye volt... kinek pörög gyorsabban a postscannere. :DDD