Franczy

A Sanyo Electric 2003-as terveiről

A világ elsőszámú digitális fényképezőgép gyártójaként nyilvántartott Sanyo Electric munkatársai csütörtökön bejelentették, hogy 2003 első negyedévében várhatóan mintegy 6,5 millió darab Sanyo digitális fényképezőgép fogja elhagyni a cég gyártósorait.

A gyártó korábban azt tervezte, hogy ezen időszakban mintegy 6 millió darab ilyen eszközt fog legyártani, azonban most változtatni kényszerült eredeti célkitűzésein, ugyanis a legfrissebb előrejelzések azt mutatják, hogy a jövő esztendőben várhatóan minden korábbinál nagyobb kereslet mutatkozik majd ezen digitális berendezések iránt. A Sanyo a digitális fényképezőgépek piacán több mint 30 százalékos részesedéssel rendelkezik, azonban ezen eszközeinek közel 90 százaléka nem Sanyo, hanem például többek közt Olympus néven kerül forgalomba.
Yukinori Kuwano, a Sanyo Electric elnöke a mostani bejelentés kapcsán elmondta, hogy a cég az elmúlt hetekben-hónapokban jelentős mennyiségű digitális fényképezőgépet, illetve digitális fényképezésre alkalmas mobiltelefont adott el, vagyis a Sanyo bevétele és nyeresége várhatóan annak ellenére sem fog csökkenni, hogy a piackutató cégek mostanság egymás után arról számolnak be, hogy a vásárlók általánosságban egyre kevesebbet költenek. Az október, november, illetve december hónapokra vonatkozó eladási mutatóink korántsem rosszak, a közeljövőbeli terveinkkel kapcsolatban pedig elárulhatom, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kívánunk helyezni az integrált digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok piacára - nyilatkozta Kuwano.

Kuwano ezenkívül hangsúlyozta, hogy a Sanyo Electric-nek minden esélye megvan arra, hogy a 2003 márciusáig tartó tizenkét hónapos periódusban több mint 8,4 millió darab mobiltelefont adjon el, ami egyébként jelentős növekedést jelentene a megelőző hasonló időszakban eladott mintegy 5,7 millió darab készülékhez képest. A cég elnöke elmondta, hogy a Sanyo Electric kifejezetten jól szerepel a színes kijelzővel, illetve digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok piacán, mely piaci szegmens az előttünk álló hónapokban várhatóan rendkívül dinamikus fejlődésen megy majd keresztül. A Sanyo Electric egyébként a világ elsőszámú mobiltelefon akkumulátor gyártója is egyben, és Kuwano elmondta, hogy cége ebben a piaci szegmensben is tovább szeretné növelni részesedését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!