JohnnyCage

A japán gyártók bíznak a digitális fényképezőgépek népszerűségében

A Sanyo Electric 10 millió, a Canon pedig mintegy 7,5 millió digitális fényképezőgépet szeretne értékesíteni 2003-as költségvetési évében. Ennek teljesítése azonban lendületes növekedést feltételez a piacon.

A japán Sanyo Electric 2003 áprilisától 2004 márciusáig tartó (2003-as) költségvetési évében több, mint 10 millió digitális gépet tervez leszállítani, jelentette a Bloomberg. Amennyiben a japán elektronikai óriás meg tudja valósítani előjelzését, a társaság lesz az első a digitális fényképezők piacán, amely megdönti az évi 10 milliós eladási határt.

A Sanyo számos japán szerződéses partnerének szállít digitális kamerákat, úgymint például az Olympus Optical, és a Canon. A társaság a legyártott digitális kamerák mindössze 5 százalékát értékesíti saját márkaneve alatt.

Márciusig tartó 2001-es költségvetési évében a japán gyártó mintegy 4,5 millió darab digitális fényképezőt szállított le összesen mintegy 118,3 milliárd japán jen értékben. A jelenleg is tartó 2002-es pénzügyi évében a cég 6 millió digitális kamerát tervez legyártani 127,2 milliárd jen értékben.

A társaság jelenleg négy országban készít digitális fényképezőket, úgymint Japán (Suminodou), Dél-Korea, Indonézia, és Kína (Dongguan, Guangdong tartomány). A Suminodou-i gyár mintegy 3,5 millió, a többi három gyár pedig összesen 2,5 millió digitális fényképezőt gyárt a 2002-es költségvetési évben. A Sanyo egyes hírek szerint a 2003-as célok eléréséhez ki tervezi bővíteni kínai és indonéz gyárait.

A Canon szintén meglehetősen optimista a közeljövő digitális kamera piacát illetően. A társaság jelentős mértékű keresletnövekedéssel számolva, 7,5 millió digitális fényképezőt szeretne értékesíteni 2003-ban, ami 70 százalékos növekedést jelentene a 2002-es eredményhez képest, jelentette a Bloomberg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!