Franczy

Két új digitális fényképezőgép a Kodaktól

Az Eastman Kodak Company képviselői a napokban arról adtak hírt, hogy a cég Kodak EasyShare elnevezésű digitális fényképezőgép termékcsaládja két újabb taggal bővült. Az egyik ilyen új modell a keresztségben a Kodak DX4330 Zoom Digital Camera nevet kapta, és a cég munkatársai elsősorban azt hangsúlyozták vele kapcsolatban, hogy segítségével még rossz fényviszonyok mellett is kiváló minőségű fényképeket lehet készíteni, a Kodak másik újdonsága, a CX4200 Digital Camera pedig a cég szerint minden további nélkül alkalmas arra, hogy a kezdő fotósokat megismertesse a digitális fényképeszet minden szépségével.


A Kodak képviselői a mostani bejelentés kapcsán kiemelték, hogy a DX4330 típusjelzésű vadonatúj digitális fényképezőgép esetében debütál a cég legújabb, 1,8 colos képátlóval rendelkező kültéri/beltéri LCD kijelzője, melynek képét az ígéretek szerint még akkor is tökéletesen lehet látni, amikor tűz a nap. A Kodak által a nagyteljesítményű digitális fényképezőgépek közé sorolt DX4330 3,1 megapixeles felbontással, valamint háromszoros optikai zoommal rendelkezik, és néhány olyan új szolgáltatással is el van látva, mely szolgáltatásokkal az eddigiekben csak a jóval magasabb árkategóriába tartozó digitális fényképezőgépek esetében találkozhattunk. A közeli képek, tájképek, sport témájú felvételek, vagy éppen esti, gyenge fényviszonyok melletti képek készítésére is tökéletesen alkalmas Kodak újdonság segítségével a felhasználók akár videoanyagokat és hangfelvételeket is rögzíthetnek, melyek időtartamát mindössze a fényképezőgépbe helyezett memóriakártya adattároló kapacitása határolja be.


A másik Kodak újdonság, az CX4200 esetében a cég fejlesztőmérnökei elsősorban a lehető legegyszerűbb használatra és a kedvező árra fektették a hangsúlyt. A Kodak CX4200 2,0 megapixeles felbontással rendelkezik, optikai zoomja azonban sajnos nincs, így a felhasználóknak meg kell elégedniük a kétszeres digitális zoommal. A Kodak munkatársai elmondták, hogy a nagy teljesítményű Kodak DX4330 már világszerte kapható, a Kodak CX4200 típusú belépőszintű digitális fényképezőgép pedig várhatóan augusztus végétől lesz megvásárolható. A két Kodak újdonság közös vonása egyébként a gyárilag csomagolt, 16 MB kapacitású memóriakártya. Az új Kodak digitális fényképezőgépek bővítőslotjába MultiMediaCard, illetve Secure Digital memóriakártyák helyezhetők be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #3
    Nekem egy DX 3215 van és nagyon jó szolgálatot tett eddig... viszont gyenge fényviszonyok között nagyon rossz képeket csinál, úgyhogy lehet, hogy váltani fogok az egyik újra... Persze CA$650 egy kicsit erős most egy fényképezőgépért :)