Franczy

HP Scanjet és HP Photosmart újdonságok

A Hewlett-Packard a napokban számos új, a digitális képek készítéséhez, illetve feldolgozáshoz használatos eszközt jelentett be, így többek közt két új szkennert, egy nyolcszoros optikai zoommal rendelkező digitális fényképezőgépet, valamint egy rendkívül kompakt méretekkel rendelkező fotónyomtatót. Ezen újdonságok közt megtalálható a világ első fényképadagolóval ellátott lapolvasója, mely a felhasználók számára lehetővé teszi a 4x6, illetve 3x5 colos méretű fényképek automatikus, tehát minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb módon történő digitalizálását. Ezen vadonatúj szkenner, valamint a további újdonságok már annak az 1,2 milliárdos termékskála frissítésnek a gyümölcsei, melyről a Hewlett-Packard vezetői először idén júniusban tettek említést.


A Hewlett-Packard most debütált újdonságai közé tartoznak a HP Scanjet 5500c (299 dollár), illetve a HP Scanjet 4570c (199 dollár) típusjelzésű szkennerek, melyek 2400 DPI-s felbontásuk és 48 bites színmélységük révén a gyártó szerint professzionális felhasználásra is tökéletesen alkalmasak. Mindkét lapolvasón megtalálhatók azon gombok, melyek segítségével közvetlen módon lehet a beolvasott anyagokat fénymásolni, elektronikus levélben elküldeni, vagy akár a webre feltölteni. Ugyancsak mindkét szkenner alapfelszereltségéhez tartozik a 35 milliméteres filmek szkenneléséhez használható adapter, ezzel szemben a már említett fényképadagoló csak a HP Scanjet 5500c-hez jár alapáron, a HP Scanjet 4570c esetében csak az opciós listán szerepel.


Az elsősorban kompakt méreteiről ismeretes HP Photosmart 230 (249 dollár) nem más, mint egy a digitális fényképek kinyomtatásához kifejlesztett speciális nyomtató, mely a 4x6 colos fényképeket speciális HP fotópapírokra akár 4800 DPI-s optimalizált felbontásban is képes kinyomtatni. A Compact Flash, Memory Stick, MultiMedia, Secure Digital és SmartMedia memóriakártyákkal egyaránt kompatibilis fotónyomtató többek közt egy 1,8 colos LCD kijelzővel is ellátták, melynek segítségével a felhasználók könnyedén ellenőrizhetik a nyomtatásra váró anyagokat.


Ugyancsak a most bemutatkozott HP újdonságok közé tartozik a HP Photosmart 850 (499 dollár) típusjelzésű digitális fényképezőgép, mely 4,1 megapixeles felbontással, nyolcszoros optikai és hétszeres digitális zoommal rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!