JohnnyCage

Új, még bosszantóbb pop-up reklámok a láthatáron

Az előugró reklámablakok, amelyek ezidáig is az internetezők millióinak okoztak bosszúságot, a jövőben várhatóan még agresszívabbak lesznek.

Az előugró (pop-up) reklámablakok bizonyos weboldalak betöltésekor jelennek meg, és gyakran teljesen elárasztják a felhasználó számítógépét, lelassítva ezzel az internetes összeköttetést, és magát a számítógépet. A "rutinosabb" internetezők az előugró ablak megjelenésekor azonnal kattintanak is a "bezár" gombra, de a pop-up reklámok így is rengeteg bosszúságot okoznak.

Általánosan alkalmazott trükk a reklámozók részéről, hogy valamilyen megtévesztő üzenettel veszik rá a felhasználót a hirdetésre való kattintásra, de a legújabb módszerekkel már egy egérkattintásra sincs szükség. Egyes előugró ablakok már akkor is megnyitják a hozzájuk tartozó weboldalakat, ha a felhasználó a pop-up ablak fölé mozgatja az egérkurzort.

Sokak szerint az efféle megoldások már tényleg felháborítók, és az internetezés egyik legzavaróbb tényezőjévé teszik az előugró reklámablakokat. A különféle akciós utazásokat kínáló Orbitz, amely egyébként az efféle reklámok egyik legismertebb alkalmazója, megvédte stratégiáját: "Az Orbitz óriási sikere éppen az efféle hirdetéseknek köszönhető" - mondta Mark Rattin, az Orbitz hirdetéseit szervező Otherwise igazgatója. "A felhasználók egy jelentős része komolyan kedveli ezeket a hirdetéseket" - tette hozzá.

Egyes elemzők szerint az új reklámozási formák megjelenése részben az "Internet-lufi" kipukkadásának tudható be. A társaságok ugyanis a mélypontból kivezető utat keresve olyan online hirdetési megoldásokat keresnek, amelyek minimális költségek mellett jelentős eredményt ígérnek.

Kérdés azonban, hogy ez a jelentős eredmény csak ígéret, vagy valóban tapasztalható is. "Minden olyan reklám eredménye erősen kérdéses, amely bosszantja az embereket" - mondta Lauren Pattison, a San Francisco-i Mediasmith egyik vezetője. "Ez egy meglehetősen agresszív módja annak, hogy a társaságok felhívják magukra az internetezők figyelmét" - mondta Brett Groom, az i-Traffic reklámügynökség egyik területi igazgatója. "Minden társaság eldöntheti, milyen agresszív utat választ a vásárlók megnyerése érdekében" - tette hozzá Groom.

"Mint egy online vásárló, azt kell mondanom, hogy az efféle taktikák nem segítik az online hirdetések elismertségének, és hatékonyságának növekedését" - mondta Pattison. "A felhasználóknak így sincs túlzottan jó véleményük a reklámokról."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #22
    Meg kell értenetek: Az, hogy régebben nem szakították meg a filmeket, nem küldtek reklámokat a telcsire, nem volt teleplakátolva az utca (ez mondjuk több ezer éves történet) csak egy ÁLLAPOT VOLT ami megváltozott. Az ember TERMÉSZETESNEK gondolja, hogy nem "zaklatják" reklámokkal, de az ÁLLAPOTOK megváltozhatnak, megváltoztathatóak. Régen McDonalds sem volt meg Coca Cola. etc etc etc
  • TheZsenyka #21
    Az életérzéssel, hogy utáljátok a reklámokat, egyetértek, de nézzük meg közelebbről:

    1., a TV ontja a reklámokat, még a filmeket is megszakítják
    2., a mobiltelefonokon egyre nagyobb divat reklámokat küldeni
    3., az utca tele van plakátolva

    Mindenkinek szive joga, hogy a saját maga által üzemeltetett médiában reklámokat zúdítson a felhasználóra. Ha nem tetszik, nem kell többet oda ellátogatni, ez a nagy igazság :) Senki nem kényszerít arra, hogy TV-d legyen, mobiltelefonod legyen, vagy kimenj az utcára esetleg hogy Internetezz :)
  • Bonewerkz #19
    habar... lattam olyan popupokat is, amik a kepernyon kivulre huztak az ablakot, es a tasklista utolso helyere tettek... altf4 itt is megy
  • Bonewerkz #18
    hetfield: igaz, altf4, ismeretlen oldal eseten a bal kezem az altf4en van:))
  • Vik1984 #17
    En eleve olyan oldalakat nezek csak, ahol nincs popup. Tehat az enaltalam kinalt "vevopotencial" kimerult.
  • Lion #16
    te olyan hűűűűű, de prof. vagy akkor mi :o)
  • [HUN]PAStheLoD #15
    háát pornón kívűl csak életbiztosítást és hitelmentességet kínálnak persze angolul... szóval ami nem magyar témájú emil azt ki a kukába :))
  • RelakS #14
    Mailboxban is kapok napi2-5 reklámot, de csak elvétve találok sexhirdetésen kívül mást :)
  • Yfel #12
    Én két dolgot csináltam a hotmailen:
    Junk mail filter: Exclusive
    Default Junk mail handling: delete

    Ezek elég jól működnek de csak akkor, ha aki ír neked az mind ott van a kontakt-listádon. Nekem jól működik, de az emberek 95%-a szerintem nem tudná így használni az emailjeit

    Y
  • Frenzy #9
    Egyszeru athidalo problema: regisztraltam emailt cimet is a yahoo messenger accounthoz, nem az eddigit adtam meg. A yahoos email cem meg ugye kit erdekel .. (a hotmailes cimemet kethetenteve nezem, olyankor is delete all uzenet ... uuuutalom a reklamot)