JohnnyCage

McAfee SpamKiller a kéretlen e-mail reklámok ellen

Az elősorban számítógépes biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó McAfee Corporation kedden kiadta a SpamKiller elnevezésű szoftverét, amely megszabadítja felhasználóját a kéretelenül érkező e-mailek áradatától.

Aki rendszeresen internetezik, bizonyára számtalanszor találkozott már kéretlenül érkező, bosszantó e-mailekkel, amelyek egy-egy terméket/szolgáltatást reklámoznak, vagy egyéb érdektelen, esetleg zavaró információt továbbítanak a felhasználó felé. A McAfee SpamKiller szoftvere azokon segíthet, akik már-már beleveszni látszanak a bosszantó spam-áradatba, és hatékony megoldást keresnek problémájukra.

- A szoftver több egyéb funkciója mellett kiszűri a felhasználó e-mail postaládájába érkező levelek közül azokat, amelyek a felhasználó számára érdektelenek, zavaróak - mondta Atri Chatterjee, a Sunnyvale-i (Kalifornia) központú McAfee.com globális marketing részlegének elnökhelyettese. - A megoldás rákapcsolódik a felhasználó POP (Post Office Protocol) vagy MAPI (Messaging Application Programming Interface) e-mail postafiókjára, és spam levelek után kezd kutatni - folytatta Chatterjee.

A SpamKiller speciális szűrői segítségével a "spam-gyanús" leveleket egy külön, számukra kijelölt mappába irányítja. A szoftver természetesen saját szűrők definiálását is lehetővé teszi, sőt a társaság weboldaláról is letölthetőek lesznek az újak, akárcsak egy antivírus szoftver esetében. A McAfee SpamKiller szűrői a spam e-mailekben gyakori szavakat, írásjeleket, illetve domain neveket figyelik, és jó biztonsággal leleplezik a kéretlen levelet.

A felhasználó spam érkezésekor számos lehetőség közül választhat. Többek között blokkolhatja az adott címről érkező további e-maileket, automatikus válasz-panaszlevelet küldhet a feladónak, illetve internet szolgáltatójának, és tudathatja a feladóval, hogy az adott e-mail postaláda a jövőben nem él az adott cím számára. A szoftverből természetesen nem maradt ki a barátok és ismerősök külön listája. A SpamKiller az ő leveleiket nem szűri.

A 39,95 dolláros áron forgalomba kerülő SpamKiller Chatterjee szerint azok számára is igen hasznos lehet, akiket szolgáltatójuk saját spam szűrővel véd. "A biztonságot a szolgáltató és a felhasználó szintjén egyaránt biztosítani kell. Az internetszolgáltatók spam szűrői jók, de szükség lehet egy másik megoldásra is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #10
    A válaszlevél jó húzás! Főleg, ha minél több helyről érkezik vissza és várhatóan belassítja vagy lefagyasztja az illető mailszerverét. Ha meg ingyenes szolgáltatótól jön akkor remélhetőleg felfigyelnek rá és törlik majd a illető accountját.
    nope! A lemondás sem egyszerű! Én spec az egyik hotmailes címemről próbáltam lemondani egy-két ilyet, majd azt vettem észre, hogy mégtöbb spam jött.
  • Laci73 #2
    Legfőbb ideje. Már a f@szom kivan a spam-ekkel.