JohnnyCage

Az EarthLink útját állja a pop-up ablakoknak

Az amerikai EarthLink egy új fegyvert vet be az online riválisok elleni harcban. A társaság egy többmillió dolláros reklámkampánnyal támogatott lépés keretében olyan alkalmazást vezet be, amely blokkolja az előugró reklámablakokat.

Az előugró (pop-up) ablakok az internetezők legnagyobb rémálmát testesítik meg, és rengeteg bosszúságot okoznak. Az EarthLink ezt kihasználva egy olyan szoftverrel próbál előfizetőket szerezni a rivális internetszolgáltatóktól, amely blokkolja az előugró ablakok megjelenését a felhasználó számítógépén.

A hétfőn bejelentett, 10 millió dolláros reklámkampánnyal támogatott lépéssel a társaság fő riválisai, vagyis a Microsoft MSN, illetve az America OnLine ellen kíván még hatékonyabban harcolni a felhasználókért. Az utóbbi időben egyébként mind a Microsoft MSN, mind az EarthLink megpróbálja elhódítani a spam-ek és előugró reklámablakok áradatából menekülni vágyó AOL felhasználókat. Az EarthLink fő riválisaival ellenben ráadásul nem épít a reklámbevételekre, így bátran teheti meg a mostani lépést.

- A hirdetők nem fognak örülni annak, hogy ez a lehetőség fennáll az előfizetők számára - mondta Rob Lancaster, a Yankee Group elemzője. - A célunk elsősorban az, hogy egy nyugodtabb, jobb élményt nyújtsunk a felhasználóknak, kevesebb előugró reklámmal, és spam e-maillel - mondta Karen Gough, az EarthLink marketing részlegének elnökhelyettese.

Az EarthLink hétfőtől egy előzetes verziót kínál a pop-up blokkoló alkalmazásból előfizetőinek, amelynek végleges változata a társaság TotalAccess 2003 szoftverében kap majd helyet.

"A pop-up blokkoló egy rendkívül izgalmas funkció" - mondta Jim Anderson, a társaság elnökhelyettese. "Hozzávetőleg 4,1 milliárd előugró reklámablak jelenik meg a világháló felhasználóinak, amely elmondásuk szerint az internetezés legkellemetlenebb élménye. Azok a felhasználók, akik továbbra is meg kívánják tekinteni a pop-up reklámokat, természetesen kikapcsolhatják az új funkciót."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zer0 #4
    Vagy az Opera.... abban is 'gyarilag' benne van.
    Egy gombnyomassal lehet ki/be kapcsolni ezt is.

  • Yfel #3
    Szerintem a baj ott lesz, hogy ez alávág a saját reklám modelljüknek is

    A másik pedig az, hogy a PopUpKiller meg társai elég rosszul vannak megírva, mert a kívánt popup ablakokat is kinyírják

    Ebből a szempontból szerintem a Mozilla a legjobb megoldás. Annak ez a funkciója tökéletesen működik.
  • Turmoil #2
    De ez Amériká....
  • Frank99 #1
    Hegyekben állnak az ilyen programok, jó része Free, és tökéletesen mőködnek
    Pl. PopUpKiller
    Csak ezé' senki sem fog átigazolni másik csapathoz
    :-)