JohnnyCage

Olcsó Tablet PC-t ad ki az MSI

A tajvani alaplapgyártó diverzifikációs stratégiájának egyik állomása a Tablet PC-k piacának meghódítása. A társaság első ilyen eszköze a jövő év első felében jelenik meg, és a rivális megoldásoknál jóval olcsóbb lesz.

A tajvani alaplapgyártók az utóbbi időben egyre több új piacot vesznek célba bevételeik további növelése érdekében. A Micro-Star International (MSI) a videókártyák, optikai meghajtók, és egyéb eszközök mellett most a Tablet PC-k piacára is be kíván lépni. A társaság első Tablet PC-je a jövő év első felében jelenik meg, a készülék 1000 dollár alatti ára pedig a rivális megoldások fele lesz.

Az alacsony ár a Tablet PC-k piacán rendkívül fontos lehet, mivel az elemzők szerint az eszközök egyik nagy buktatója az, hogy még a jóval nagyobb tudású notebookoknál is sokkal drágábbak.

Az MSI már el is készítette a társaság saját márkaneve alatt megjelenő új eszköz prototípusát. Mint az alaplapgyártó egyik képviselője elmondta, a társaság várhatóan azonban szerződéses gyártóként más cégeknek is szállítani fogja a készüléket. Az MSI annak ellenére is rendkívül optimista a Tablet PC-k piacát illetően, hogy a PC eladások az elmúlt időszakban jelentősen visszaestek. A gyártó szerint az új koncepció a társaság által nyújtott alacsony áron sikeres lehet.

A Micro-Star International március óta szállít LCD monitorokat, és optikai meghajtókat, amelyeket a társaság szerződéses partnerei, az AOC márkanév mögött álló Top Victory Electronics, illetőleg a BenQ, és az 59 százalékban MSI tulajdonú Accesstek cégek gyártanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!