Franczy

Pezseg az élet a Tablet PC körül

Habár a személyi számítógépek piacának felrázására hivatott Tablet PC-k hivatalosan csak november 7-én mutatkoznak majd be, manapság már egyre jobban pezseg az élet ezen új eszközök környezetében. A Tablet PC projektet elindító szoftvercég, a Microsoft, valamint a Tablet PC-k fejlesztésével foglalkozó hardvergyártó cégek mostanság egyre többet hallatnak magukról a Tablet PC-k kapcsán, így például a Microsoft egyik vezető beosztású munkatársa a napokban azt nyilatkozta, hogy a heteken belül forgalomba kerülő Tablet PC-k öt éven belül túlsúlyba kerülnek majd a hordozható számítógépek piacán.


"A Tablet PC nem más, mint a hordozható számítógépek eggyel magasabb evolúciós szinten elhelyezkedő változata. Azt hiszem nem tévedek, ha azt állítom, hogy a hordozható számítógépek piacán a következő nagy durranás mindenképpen a Tablet PC lesz. Amennyiben november 7-e után megkérdezi önöktől valaki, hogy a lehető legjobb hordozható számítógépekkel rendelkeznek-e, akkor ez esetben csak akkor lehet igen a válaszuk, ha már rendelkeznek egy Tablet PC-vel" - nyilatkozta nem kis optimizmussal Alexandra Loeb, a Microsoft hordozható számítógépek fejlesztésével foglalkozó részlegének az alelnöke.


A hagyományos értelemben vett hordozható számítógépeknél kisebb méretű és egyben könnyebb, kézírás-felismerő szoftverrel is ellátott Tablet PC számítógépek számára az operációs rendszert, valamint a különböző alkalmazásokat a Microsoft fogja biztosítani. A jelenleg forgalomban lévő high-end kategóriás notebookokhoz hasonló szolgáltatási körrel rendelkező Tablet PC-k fejlesztésébe több nagy számítógépgyártó cég is belevágta a fejszéjét, ennek köszönhetően néhány hónapon belül legalább tíz különböző márkajelzéssel ellátott Tablet PC lesz forgalomban.


A leendő Tablet PC forgalmazók közé tartozik többek közt az Acer, mely cég elnöke, Stan Shih úgy vélekedik, hogy a Tablet PC akár jelentős mértékben is javíthat majd a cég eladási mutatóin, melyek mostanság a várt módon alakulnak. Campbell Kan, az Acer igazgatója pedig a napokban azt nyilatkozta, hogy becslése szerint a jövő évben minden ötödik hordozható számítógép Tablet PC lesz, három-négy éven belül pedig akár a 80 százalékot is elérheti a Tablet PC-k piaci részesedése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jamborl #19
    es igen ezek 3000mAoras aksival jonnek, az olcsobb modelek (50eft-70eftig) es 3orat birnak
    azok a modelek meg nagyon figyelemre meltoak amikre lehet tenni winxp/win7op rendszert.
    pont mint egy netbook csak erintokepernyos.
    kaphato hozzajuk persze billentyu is es taska es szepen ossze lehet oket csukni ugy mint egy netbookot.
    a neutral brand modelek mar 100.000ftnal kezdodnek
    intel atom N450es 1,66os proci, 1gb memoria(max2gbig megy), 160as vinyo, nincs optikai megehajto, Wifi, USb, kartya olvaso, vga, bla bla 3000mAh aksi
    ja es 1,7kilo;)
  • jamborl #18
    ebben van jovo meglatjatok
    kina fogja szorni az olcsobbnal olcsobb termekeket
    50.000ft koru lmar siman lehet kapni android 2.2es keszulekeket akar 10"es is.
    jol mennek. 600-1000mhzig. viatol (533mhz)ovakodni kell mert erezhetoen lassubbak.
    meg 10.000ft pluszba es van gpsed is,fut rajta az igo a legujjabb terkepekkel
    az usb csatlakozo nagy elony, es viszik a 720p hd filmeket.
    es nem hiszem hogy megeri adni +30.000ft csakis azert mert irja rajta hogy acer vagy samsung.
    az igaz hogy az uj cortex a8as proci nagyon jol megy es ezert meg is no a tablet pc ara, de miert adjunk ki a duplajat, vagy akar a triplajat is, ha ugyis csak netezunk/filmezunk/akar kisebb jatekokat futtatunk rajta.
    egy zt-180as proci 1000mhz teljesen eleg az office progiknak, az android 2.2 meg tamogatja a flasht. 2.1 meg nem.
    es egyre ujabb operacios rendszerek jonnek ki. persze nagyobb rendszer igennyel, de a piac alkalmazkodni fog hozzajuk.
    az arak csokkenni fognak, mivel egyre nagyobb fog lenni ra a kereslet
    egy 7-8"tablet fel kilo, egy 10" kb masfel kilo
  • Naranek #13
    Csabi: ami nekem van az egy notebook meretu PDA, aminek ki lehet forditani a display-et TabletPC formatumra..

    "Ahhoz, hogy magaddal cipeld mindenhova, mint egy irattartot, borzalmasan nehez."
    A mar eleg regota kaphato sub-notebook-ok sem nehezek, van amelyik sulya 1 kilo alatt van, tehat nem feltetlenul nehez masinak ezek..
  • Naranek #6
    Nekem van hasonlo joszagom, egy Sharp Tripad, az akksija 11-12 orat bir folyamatos uzemnel (igaz WinCE fut rajta es nincs mozgo alkatresze)..
    Egyebkent miert lenne bukta?
    Gondold el, hogy az asztalodon all a dokkjaban egy ilyen, elotte egy normal billencs es eger, ugyanugy hasznalod, mint eddig a gepedet, aztan amikor el akarsz fekudni a fotelodban, hogy nyugodtan olvasgasd az e-mailjeidet, vagy egy jo e-book-ot, akkor kihuzod a dokkbol es viszed magaddal barhova a lakasba, esetleg kiulsz a kertbe, kozben folyamatos hozzaferesed van a nethez, es semmi nem kot az iroasztalhoz..
    Raadasul nem kell egy asztal a hasznalatahoz mint egy notebooknal..
    Az ara csak a megjelenes pillanataban lesz magas, par honap alatt lecsokken. A normal ara ugy 90-200 eFt koze fog esni kiepitettsegtol fuggoen..