Franczy

A jövő hét a Tablet PC platform hete lesz

Különböző források szerint a Fujitsu a jövő héten bemutatja majd saját fejlesztésű Tablet PC-jének, azaz Tábla PC-jének prototípusát. A Fujitsu Tablet PC bemutatójára a jövő héten New Yorkban megrendezendő TechXNY szakkiállítás keretein belül kerül majd sor, ahol egyébként a Microsoft is bemutatja majd a Windows XP operációs rendszer Tablet PC-re optimalizált változatának béta verzióját. A Fujitsu vadonatúj hordozható számítógépéről egyelőre nem túl sokat lehet tudni, annyi azonban már bizonyos, hogy Stylistic ST4000 névre fog hallgatni, és ha minden jól megy, akkor még valamikor az idei év folyamán forgalomba fog kerülni.

A jövő hét tehát sokak szerint a Tablet PC platform, illetve a Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer jegyében fog eltelni. A New York-i TechXNY szakkiállításon várhatóan kedd reggel tartja majd meg Tablet PC-vel kapcsolatos előadását Jeff Raikes, a Microsoft egyik alelnöke, aki vélhetően számos új részletet árul majd el az új mobil számítástechnikai platformmal kapcsolatban. Mint ismeretes, a Microsoft számos számítógépgyártó céggel együttműködve fejleszti a Tábla PC platformot, és a szoftvercég munkatársai a közelmúltban többször is utalásokat tettek arra vonatkozóan, hogy az első Tábla PC-k várhatóan már idén októberben forgalomba fognak kerülni.


A jövő héten zajló TechXNY szakkiállítást követően a Tablet PC kapcsán várhatóan mind szoftver, mind hardver ügyben okosabbak leszünk, ugyanis miközben ezen kiállításon a Microsoft a Tablet PC operációs rendszerét fogja bemutatni és elemezni, addig a számítógépgyártó cégek közül többen az általuk fejlesztett Tablet PC-k prototípusaival lesznek jelen a rangos eseményen. Immár biztosra vehető, hogy a Hewlett-Packard a TechXNY kiállításon bemutatja az ősszel Compaq Evo típusjelzéssel forgalomba hozandó Tábla PC-jének prototípusát, ezenkívül pedig többek közt az Acer, a Toshiba, a Sony és a fentebb említett Fujitsu is lerántja majd a leplet Tábla PC-iről. Fujitsuhoz közeli források egyébként tudni vélik, hogy a jövő héten bemutatkozó, mindössze 1,36 kilogramm tömegű Fujitsu Tablet PC prototípusban ultra-alacsony feszültségigényű Intel Pentium III-M processzor kap majd helyet. A Tablet PC-k végfelhasználói ára némileg magasabb lesz a hasonló teljesítményű notebookok áránál, így kezdőáruk várhatóan 2000 dollár körül alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #6
    Hello Goku!
    Tudjuk mi is, de a pirula pécé vagy tabletta kritikán aluli elnevezés ( az új MicroSoft Hungary
    reklámszlogen: Virul a Pirula...áááááá)
  • Laci73 #3
    Asztal pécé, de ez hülyén hangzik. Deszka pécé...ez is, de legalább találó :D
  • Laci73 #1
    De nagyon nyomja valaki ezt a Tábla píszít...