Franczy

Jövő héten mutatkozik be a Tablet PC-re fejlesztett Windows XP

Microsofthoz közelálló források szerint a szoftvercég a jövő hét folyamán fogja bemutatni először a Windows XP operációs rendszer Tablet PC-re, azaz Tábla PC-re fejlesztett speciális béta verzióját. Ezen források tudni vélik, hogy a Microsoft a jövő héten New Yorkban megrendezendő TechXNY szakkiállítás keretein belül rántja le a leplet az említett szoftverről, melyről ez alkalommal várhatóan már több konkrét részlet is kiderül majd. A kifejezetten a Tablet PC platformra kifejlesztett Windows XP operációs rendszer bemutatkozására nagy valószínűséggel kedd reggel kerül majd sor, amikor is Jeff Raikes, a Microsoft egyik alelnöke bemutatja majd a szoftverben rejlő képességeket.

Mint ismeretes, a különböző ígéretek szerint idén októberben forgalomba kerülő Tablet PC eszközök lényegében olyan módosított notebookok, melyek nem rendelkeznek billentyűzettel, esetükben adatbeviteli eszközként pedig a nagyméretű érintőképernyő funkcionál. A számos számítógépgyártó cég által forgalmazni kívánt Tábla PC-k tömege átlagosan 1,3-1,8 kilogramm lesz, azt pedig természetesen mondanom sem kell, hogy az összes Tábla PC segítségével lehet majd internetezni. A Tablet PC, illetve a kifejezetten a Tablet PC-re kifejlesztett Windows XP operációs rendszer egyik fontos része a Microsoft Journal névre keresztelt szoftver, mely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy betűket és különböző alakzatokat rajzoljanak az eszköz képernyőjére. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint a Microsoft a Tablet PC kézírás- és beszédfelismerő szoftvere kapcsán igazán kiváló munkát végzett. Magyarul ez azt jelenti, hogy a Tablet PC-re körülbelül oly módon lehet majd írni, mintha egy normál papírra egy egyszerű golyóstoll segítségével írnánk.

A Tablet PC közeljövőbeli sikereit illetően egyébként a szakma elég megosztott, ugyanis míg a szakértők egyik része úgy vélekedik, hogy egy ilyen újgenerációs mobil eszköz mindenképp sikerre van ítélve, addig más szakértők szerint korántsem biztos a Tablet PC sikere. Utóbbi szakértők szerint a Tablet PC könnyen olyan sorsra juthat, mint például az ugyancsak szokatlan számítástechnikai eszköznek számító Fujitsu Stylistic, vagy IBM TransNote, mely eszközök gyártását piaci érdektelenség miatt nemrégiben abbahagyták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #4
    Majd keresztes barátod fog neked a hálójával :P
  • Vízipók #3
    És szerinted ezzel hogy csapok legyet?
  • JTBM #2
    Star Trek-ből szabadon :-)))
    Szerintem fel fogja váltani a hagyományos könyvet és újságot, csak wireless internet kell hozzá, meg persze könnyebbnek kell lennie.