Spencer

Bill Gates bemutatta a Tábla PC-t

Magyar idő szerint tegnap, a késő esti órákban mutatta be Bill Gates a régóta várt Tábla PC-t, mely új fejezetet nyit a személyi számítástechnika történetében. A nagyszabású rendezvényen a Microsoft mellett felsorakoztak a Tábla PC mellett elkötelezett hardver-, szoftver- és microchipgyártó cégek, valamint azok az ügyfelek és partnerek, akik elsőként alkalmazták a Tábla PC-t.

A bemutatón az Acer, a Fujitsu PC Corp., a HP, a Motion Computing, az NEC, a Tatung, a Toshiba America Information Systems, valamint a Viewsonic piacra érett fejlesztésit mutatták be, melyek között éppúgy megtalálhatók a billentyűzettel ellátott, és az anélküli hardverek. A fenti gyártók mellett a Matsushita Electric is bejelentette, hogy a Panasonic márkanév alatt hamarosan piacra dobja saját gyártmányú Tábla PC-jét.


A Windows XP operációs rendszer e speciális hardverre fejlesztett változatát, a Windows XP Tablet PC Edition-t futtató újabb generációs notebook-ok már felismerik a kézírást is; az adatbevitel immár nemcsak a billentyűzet és az egér segítségével lehetséges, hanem egy digitális ceruzával is. Az eredmény tehát egy olyan újszerű hordozható számítógép, melyet gyakrabban használhatunk, mint a korábbi notebook-okat; helyhez kötetlenül: találkozókon, értekezleteken, egyetemi előadásokon, stb.


A Fujitsu Tablet PC-je

"A Tábla PC premierje a mobil számítástechnika új fejezetét jelenti. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hányféleképpen használhatjuk ezeket a lélegzetelállító számítógépeket - mondta Bill Gates. " A Tábla PC nagyszerű példája annak, hogyan is alkalmazkodik a számítógép az emberi munkavégzéséhez, legyen szó akár egyszerű jegyzetelésről, vezeték nélküli hálózaton történő információcseréről vagy éppen egyszerű dokumentumok olvasásáról."


Balra Jeff Raikes, jobbra Rob Lowe, aki a használatakor szerzett tapasztalatokat meséli

Jeff Raikes, a Microsoft üzleti szoftverekért felelős alelnöke a rendezvényen számos, Tábla PC-re optimalizált alkalmazást is bemutatott, demonstrálva ezzel a platform erejét és megbízhatóságát. Az Office XP kibővített változata lehetővé teszi, hogy kézírással is szerkeszthessük az Microsoft Outlook, Word, Excel, PowerPoint alkalmazásainkban található dokumentumainkat. A Microsoft egyúttal bemutatta a Microsoft Reader for Tablet PC szoftvert is, a szoftvergyártó legújabb e-könyvolvasó alkalmazását. Gates bejelentette, hogy több prominens amerikai napilap és magazinkiadó - többek között a Financial Times, a New York Times, a Forbes és a Slate magazin jelezte, együtt kíván dolgozni a Microsofttal annak érdekében, hogy kiadványaik a Tábla PC-ken is olvashatóak legyenek.


Bill Gates és Rob Lowe

A Tábla PC-re már több nagy cég is fejlesztett speciális alkalmazásokat. A legnevesebb gyártók közt megtalálható a Corel, az SAP, az Adobe, a Groove Networks, a ScanSoft, valamint a Siebel Systems.

Az Intel, a Transmeta és a VIA Technologies fejlesztéseinek köszönhetően a Tábla PC-k alacsony energiafelhasználás chipekkel működnek. A Tábla PC-k a mai naptól kaphatóak az Egyesült Államokban, a fogyasztói árakat a gyártók határozzák meg.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #23
    braindance bemutatja a középső ujját Bill Gates felé.

    Fikázza azt, és ne a Newtont.
  • JHetfield #22
    A sok kinai meg hulye amcsi tuti rakatszamra fogja venni... attol fuggetlenul, hogy szar.
    Legyartanak X szamu mennyiseget ami tuti elfog fogyni veszteseg nelkul:]
  • Gabest #21
    Megint feltalálták a kereket :)

    http://www.geocities.com/SiliconValley/Vista/4927/
  • Munch #20
    Hehe. :DDD Legyünk lúzerek! :DDD De szerintem nem csak vízszintesen lehet használni... Pillanatragasztóval fel lehet rakni falra. A képeken meg valami állványszerű izén van...
  • Nyiri #19
    Loser meg is milliardos... :D
  • ÁjjLe BoBBi #18
    EZ A BILL 1 LOSER FASZMAJOM !! NEM BÍRNAK NORMÁLIS WINDOWST CSINÁLNI ! :)
  • Naranek #16
    "Egyebkent nem tudom erre gondolt-e valaki a tervezesnel, de ez mar ott iszonyu egeszsegtelen, hogy mig a hagyomanyos monitorok inkabb fuggoleges helyzethez kozelitenek ez teljesen vizszintes, es az ember csak gornyedt testtartasban tudja hasznalni."

    Erre valoszinu gondoltak a tervezesnel, de mivel az emberek mar ezer eve ilyen testartasban olvasnak konyvet, irnak papirra, gondolom nem fog gondot okozni..

  • Munch #14
    Ha 400000, akkor már tényleg inkább notebook...
  • awender #13
    En azt hiszem a kekeckedo hozzaszolok ha meghivast kaptak volna a rendezvenyre, megtisztelve ereztek volna magukat. :)
    ****
    + Az ar lenyegtelen, hisz az ar mindig egy termek sikeretol fugg.
  • Devla #10
    Egyebkent nem tudom erre gondolt-e valaki a tervezesnel, de ez mar ott iszonyu egeszsegtelen, hogy mig a hagyomanyos monitorok inkabb fuggoleges helyzethez kozelitenek ez teljesen vizszintes, es az ember csak gornyedt testtartasban tudja hasznalni.