Franczy

Intel: mindig egy lépéssel a konkurencia előtt

Az Intel Corporation munkatársai egy a napokban a kaliforniai Santa Clarában megrendezett szakmai konferencián többek közt egy olyan, úgynevezett egy generációval előrébb tartó chipgyártási stratégiáról beszéltek, melynek köszönhetően a világ legnagyobb chipgyártója saját állítása szerint továbbra is mindig egy lépéssel a konkurencia előtt tud majd járni.

A cég munkatársai ezenkívül megerősítették azon korábbi információkat, mely szerint az Intel még az idei évben megkezdi a 3,06 GHz-es működési frekvenciával rendelkező új Pentium 4-es processzorok gyártását. A konferencián arról is szó esett, hogy az Intel a lehető leghamarabb végre szeretné hajtani a 0,09 mikronos gyártási technológiákra történő átállást, mely technológia révén a chipgyártó eleinte 5 GHz-es, később pedig akár 6 GHz-es frekvenciájú processzorok sorozatgyártására is képes lesz. A 0,09 mikronos csíkszélességgel rendelkező Prescott magos Pentium 4 az Intel szerint várhatóan 2003 második felében fog bemutatkozni.

Az Intel képviselői elmondták, hogy a cég úgynevezett Internet-on-a-chip fejlesztési projektje a legnagyobb rendben folyik. Az első ilyen speciális chip jelenleg a Manitoba fejlesztési kódnevet viseli magán, és ha minden igaz, akkor várhatóan valamikor 2003 második felében kezdődik majd meg a sorozatgyártása. Az Intel a Manitoba chippel nem titkoltan a mobiltelefonok nem kis bevételi forrással kecsegtető piacára szeretne betörni.

A konferencián többek közt arról is szó esett, hogy az Intel a jövőben annak ellenére is számos új beruházást tervez, hogy a chipgyártó iparban komoly nehézségek vannak, illetve, hogy a cég vezetői nemrégiben bejelentették, hogy az Intel a jövőben kisebb összegeket kíván tőkebefektetésekre fordítani. Az eredeti tervek szerint az Intel az idei esztendőben mintegy 5,5 milliárdnyi tőkeberuházást hajtott volna végre, azonban ezen összeget júliusban először 5-5,2 milliárd dollárra, majd nemrégiben október elején 4,7 milliárd dollárra csökkentették. Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója előadásában utalt arra, hogy az Intel a különböző gazdasági nehézségek ellenére sem csökkent a különböző processzorok fejlesztésére szánt összegeken, így elmondása szerint az Intel továbbra is képes lehet arra, hogy mindig egy lépéssel a konkurencia előtt járjon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iXBT #43
    Nem igert teljes atallast, hanem fokozatosat. A vid. gyartok meg kuszkodnek a 0,13-al, a Intelnek meg nem okozott tul nagy problemat., ellentetben az AMD-vel.
  • iXBT #42
    S akkor? Tonkre megy bele?
  • Blasta #39
    Bunkó Zebnek erre az lesz a válasza, hogy:
    "Celeron? Ugyanmá! Az csak az Intel játéka a hülyegyerekeknek! Az én duál P4-em százhuszonezer Ghz-en ver mindent, még az SGI gépeket is! Próbáljátok ki azt, aztán okoskodjatok!"
  • Pöty #36
    Zebike ha olyan nagy zseni lenne tudná azt is hogy az intel ugyan akarhat 2003 második felére 0.09-et de ahhoz TMSC-nek is lesz pár szava és az összes ilyen technológiai átállás nem habostorta. Ha 2004-re átállnak már az jó lesz, nem hogy 2003 második felére. Még a videokártyáknál is szivnak a 0.13-mal, lehet hogy az intel nagy cég meg sok gyártócsarnoka van de ezért ennyire nem királyok. Még ha ölhetik a pénzt bele akkor sem. Egyébként a kapkodás vezetett a gagyi P4-hez is. Csinálhattak volna egy kiforrott procit is nem csak a GHz erőművet!

    Te Zeb:
  • RpPRO #35
    Zeb! Tudjuk, hogy TE vagy itt a legertelmesebb, ugyhogy legkozelebb lecci ne is kezdd el osztani az eszt, mert ugysem ertjuk meg.
    Engedd meg, hogy idezzek Toled: "aki értelmi képességei révén kiemelkedik az átlagból" --> nyilvan hianyoztal az iskolabol, mikor a 'kisebbseg' szo helyesirasat vettetek. Megsugom: nem ket s-sel irjak. Szep napot :))
  • zeb #33
    Üdvözletem Phil! Öröm látni egy kis fényt a tudatlanság sötét erdejében.
  • zer0 #31
    Hello ZEB! Kicsit ismeros a polgarpukkaszto stilusod... nem vagy Te KOPEK veletlenul?...
  • Pheel #30
    Simon mondja? Beteges...
  • zeb #29
    Zeb gépéről csak Zeb írhat cicus!
    Rosszul áll egy ilyen kis csírának egy ekkora blöff.
    Teeeee pécéguru:))))
  • Pheel #27
    Azért én megnézném szívesen, hogy ez az üzenet véletlenül nem ugyanarról az IP-ről érkezett-e, mint a Meeeesteeer csodálatos értekezéseinek sora...

    Tisztelt főmoderátor úr! :) Nézzen már utána, hogy hasonlít-e a két számsor! :))))