Franczy

AMD processzoros HP notebook újdonság

A Compaq Computerrel történt egyesülését követően idén májusban a világ legnagyobb számítógépgyártó cégévé előlépett Hewlett-Packard munkatársai hétfőn egy olyan vadonatúj, elsősorban kisvállalkozásoknak szánt notebookról rántották le a leplet, mely különböző AMD processzorokkal rendelhető, és amely újdonság kezdőára rendkívül kedvező, mindössze 899 dollár. Helen Daniel, a Hewlett-Packard hordozható számítógépek fejlesztésével foglalkozó részlegének termékmenedzsere a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a keresztségben Compaq Evo N1015v nevet kapott notebookokat a gyártó a kisvállalkozások mellett elsősorban az oktatási és kormányzati intézmények számára ajánlja. A 899 dolláros áron kapható legolcsóbb alapmodell többek közt egy AMD Athlon XP 1400+ típusjelzésű processzorral, 128 MB memóriával, egy 20 GB kapacitású merevlemezzel, valamint egy 13,3 colos képátlójú kijelzővel van ellátva. Jelen pillanatban egyébként ez a notebook a Hewlett-Packard legalacsonyabb árú, business kategóriába sorolt hordozható számítógépe.

A Hewlett-Packard a már említett, Compaq Computerrel történt fúzió óta minden korábbinál agresszívabb piaci stratégiával rendelkezik, ami konkrétan abban nyilvánul meg, hogy a gyártó lényegében minden héten bemutat valami újdonságot, ezenkívül pedig figyelemre méltó, hogy mostanság nem telik el hónap anélkül, hogy a Hewlett-Packard ne csökkentené valamely termékeinek árát. Mint ismeretes, a Hewlett-Packard a saját márkajelzése mellett a Compaq márkajelzést is továbbviszi, így például továbbra is kaphatók Compaq márkajelzéssel rendelkező notebookok és asztali számítógépek, melyeket a gyártó elsősorban a költséghatékony rendszerek piacára szán, míg a HP termékek leginkább a high-end kategóriás számítógépek piacán versenyeznek a konkurens termékekkel.

Daniel elmondta, hogy a most debütált Compaq Evo N1015v többek között azért kerülhet forgalomba ilyen rendkívül nyomott áron, mert a bennük található mikroprocesszorok nem Intel, hanem AMD gyártmányúak. A Hewlett-Packard egyébként immár jó ideje szimpatizál az AMD processzoraival, melynek ékes bizonyítéka, hogy a most bejelentett új notebook elődje, az Evo N115 is AMD processzoros hordozható számítógép volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!