JohnnyCage

Újabb olcsó notebookok asztali Pentium 4 CPU-val

A Gateway és Micron PC gyártók is csatlakoztak azon cégek rohamosan bővülő köréhez, amelyek egyes olcsóbb notebook modelleiket asztali gépekbe szánt Pentium 4 processzorral szerelik.

Mint ismeretes, a közelmúltban több gyártó is asztali Pentium 4 processzorokat kezdett alkalmazni alsókategóriás notebookjaiban. Az Intel asztali Pentium 4-esei ugyanis jóval olcsóbbak, mint a mobil gépekbe szánt Pentium 4-M változat, amely emellett ráadásul drágább kiegészítőket is igényel. A 2,0 GHz-es asztali Pentium 4 processzor például 193 dollárért kapható, amíg a 2,0 GHz-es Pentium 4-M 637 dollárba kerül.

Mivel azonban semmi sincs ingyen, az asztali gépekhez készülő processzorok nagy teljesítményük, és alacsony áruk mellett többet fogyasztanak, több hőt termelnek, nehezebb notebook építhető velük, és nagyobb helyet igényelnek. A felhasználók, legalábbis egy részük, a jelek szerint boldogan vállalta az ilyen megoldásokkal járó hátrányokat, mert az eszközök óriási sikert arattak a piacon.

A többieket követve most a Gateway, és a Micron PC megjelent egy-egy asztali Pentium 4-re épített notebookkal. A Gateway 1499 dolláros áron forgalomba kerülő, Gateway 400 típusjelű modellje 2,0 GHz-es Pentium 4 processzort, 14,1 colos TFT LCD kijelzőt, 256 MByte memóriát, 20 GByte-os merevlemezt, és DVD-ROM meghajtót tartalmaz.

A Micron PC Transport V1000 jelzésű rendszere 1,7 GHz-es Celeron chipre épül, 14,1 colos TFT LCD kijelzőt, 128 MByte memóriát, 10 GByte-os merevlemezt, és CD-ROM meghajtót tartalmaz 1199 dollárért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!