JohnnyCage

Átalakítja ultrakönnyű notebookját az IBM

A "Kék Óriás" jelentősen átalakította ThinkPad X30 notebook számítógépét, amely kibővített drótnélküli funkciókat kapott, illetve elődjénél hosszabb, 8 órás akkumulátoros üzemidővel rendelkezik.

Az új ThinkPad X30, amely csütörtökön jelent meg, számos olyan funkciót tartalmaz, amely korábban csak a nagyobb modellekben volt megtalálható. Az alig másfél kilogramm tömegű mini-notebook Wi-Fi (802.11b), illetve Bluetooth drótnélküli hálózati támogatással kerül forgalomba, de nem hiányzik a készülékből az adatvédelemért felelős biztonsági chip, valamint a szórakoztatóelektronikai eszközök, mint például videókamerák, digitális fényképezőgépek csatlakoztatására alkalmas FireWire (IEEE1394) port sem.

"Drasztikus növekedést látunk a drótnélküli megoldások alkalmazásában" - mondta Leo Suarez, az IBM globális marketing részlegének elnökhelyettese. "Egy év múlva a notebookok 40 - 50 százaléka beépített drótnélküli funkciókkal fog rendelkezni, két év múlva pedig a 70 százalékot is meghaladja ez az arány."

Az új ThinkPad X30 külön akkumulátort, valamint optikai meghajtót tartalmazó dokkolóegységgel kerül forgalomba, amely nyolc órára bővíti a készülék akkumulátoros üzemidejét. Mivel egyes megoldások, mint például a drótnélküli hálózat meglehetősen leterhelik a notebook akkumulátorát, az IBM energiatakarékossági szoftvert telepít a készülékre, amely lecsökkenti annak fogyasztását az inaktív periódusokban.

Az új X30-ból nem hiányoznak az IBM nagyobb modellekben alkalmazott biztonsági megoldásai sem, mint például a merevlemez tartalmának visszaállítását lehetővé tévő Rapid Restore, vagy az IBM Embedded Security Subsystem 2.0 chip, amely a Trusted Computing Platform Alliance ajánlásának megfelelő hitelesítést, és titkosítást biztosítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!