JohnnyCage

Microsoft, Legend: Tablet PC együttműködés

A szoftveróriás Microsoft szerdai bejelentése szerint a társaság összefogott a kínai Legend Group-pal, amely utóbbi cég Tablet PC-ket fog gyártani az ázsiai piacon.

"Ők a vezető PC gyártók Ázsiában, ezért nagyszerű, hogy Tablet PC-k kifejlesztése és gyártása mellett döntöttek" - mondta Oliver Roll, a Microsoft ázsiai részlegének marketing menedzsere.

A Legend Group az egyetlen kínai PC gyártó lesz, amely a Microsoft Tablet PC-k november 7-ei kiadásán ilyen eszközt mutat be, illetve dob piacra. A társaság mellett olyan további cégek adnak ki Tablet PC-ket november 7-én, mint például az ACER, a Hewlett-Packard, és a Fujitsu.

A hordozható Tablet PC eszközök, amelyek formailag egy nagyobb könyvre hasonlítanak, és értintésérzékeny kijelzővel, illetve opcionálisan billentyűzettel is rendelkeznek, Ázsiában várhatóan elsősorban a kontinens keleti részén lesznek népszerűek, ahol az olyan nyelvek, mint a kínai és a japán, egyébként is nehézkessé teszik a hagyományos billentyűzet használatát. "A Tablet PC-k jelentős áttörést jelenthetnek ezekben az országokban" - mondta Oliver Richard, a Microsoft Hong-Kong-i szóvivője.

A Tablet PC eszközök kezdetben kínai, egyszerűsített kínai, japán, koreai, angol, francia, és német nyelvű változatokban fognak napvilágot látni.

Roll szerint a kínai piac kulcsfontosságú a Tablet PC-k sikerében. "Kína Ázsia legnagyobb PC piaca mind az eladott eszközök számát, mind a növekedést tekintve" - mondta a Microsoft marketing menedzsere hozzátéve, hogy Kína óriási lehetőséget jelent a PC iparnak, és az ország legnagyobb gyártójaként ismert Legend döntése jelentős sikert jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!