JohnnyCage

Tablet PC szoftvert jelentett be a Corel

A kanadai szoftvercég kedden bejelentette az első, külső cégek által készített Tablet PC alkalmazások egyikét, egy grafikai szoftvert.

A Corel Grafigo grafikai szoftvere az első Microsoft alapú Tablet PC eszközök piaci megjelenésével egyidőben, november 7-én lát majd napvilágot. A rajzok és grafikák készítésére, szerkesztésére, illetve megtekintésére is alkalmas szoftver áráról egyelőre nem döntött a társaság, de könnyen lehet, hogy az alkalmazás ingyen letölthető lesz az Internetről.

"Érzékeltetni szeretnénk a Corel elkötelezettségét a Tablet PC platform iránt" - mondta Roe McFarlane, a szoftvercég termékmenedzsere a Seybold kereskedelmi kiállításon, ahol a társaság bemutatta a szoftvert.

Bár a Windows XP Tablet PC edition operációs rendszer beépített e-mail klienst, és web-böngészőt fog tartalmazni, a Corel reméli, hogy a vizuális munkát a felhasználók a Grafigóval fogják végezni az eszközökön, mondta McFarlane. A Grafigo egyébként különféle rajzok felvázolásához, szövegekkel való kiegészítéséhez, illetve szabványos formátumú szakrajzok készítéséhez is tartalmaz majd eszközöket.

McFarlane szerint a Grafigo alapváltozata vagy ingyenes, vagy jelképes összegért lesz elérhető, mivel a társaság szeretné, ha a Tablet PC a hagyományos toll/papír módszer leváltójaként általánosan elterjedne. A társaság elsősorban az ipar egyes területein dolgozó szakembereknek kínált, bővített funkciókkal, képekkel és sablonokkal ellátott kiegészítőcsomagok értékesítésével szeretne pénz keresni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!